laptopokat kaptak

2021.05.09. 18:30

Digitális tanrend, digitális eszközök

Laptopokat kaptak a hatékonyabb tanulás érdekében az első évfolyamos anyagmérnök alapszakos hallgatók a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának vezetésétől pénteken.

Bacsó István

20210507 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Laptopokat kapnak az elsőéves anyagmérnök hallgatók.

Fotó: Kozma István

Az átadási ceremónia keretében dr. Baumli Péter dékánhelyettes, egyetemi docens köszöntötte a jelen lévő hallgatókat, és elmondta, hogy a most átadásra került laptopokkal szeretnék segíteni a tanulmányaik folytatását, a zökkenőmentes képzést. Ezekre az eszközökre minden diáknak nagy szüksége van, hiszen még tart a járvány, és a digitális oktatás van érvényben az egyetemeken. A most kezdődő vizsgaidőszakban is hasznosak lesznek ezek a gépek, de a későbbiekben is jól fognak jönni a tanuláshoz, a jegyzőkönyvek és a szakdolgozat megírásához, kutatáshoz, akkor is, amikor már visszaáll a normál oktatási rend. A dékánhelyettes szeretné elérni azt is, hogy ez által növekedjen – egyfajta kötelezettségvállalásként – a TDK-zási kedv a fiatalok körében. A kar kiemelkedő eredményeket ért el a TDK mozgalom területén országos szinten is, ennek a hagyománynak a folytatására kérte a hallgatókat.

Harminc készülék

A dékánhelyettestől megtudtuk, hogy a laptopokat pályázati forrásból (egyetemi K+F) vették, és csak használatra kapják a hallgatók, de egészen a képzésük végéig a birtokukban maradhatnak.

Ősszel a vegyészmérnök alapszakos elsősök már megkapták laptopjaikat, így most már a teljes első évfolyam a kar által kapott eszközök segítségével tanulhat, készülhet a közelgő vizsgákra. A K+F forrás segítségével összesen több mint harminc készülék átadására került sor.

(A borítóképen: A tanulást segítik az eszközök)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában