Borsodnádasd

2021.05.19. 19:45

Csak közösen lehet megállítani a szemetelést

Összefogtak a borsodnádasdiak, kitakarították a településre bevezető utak melletti szakaszokat.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

A Föld Napjához kapcsolódva a város külterületén önkéntes szemétszedő akciót tartottak, amelyen több mint hetven nádasdi lakos vett részt. Az önkormányzat mellett a helyi tűzoltók és polgárőrök is a kezdeményezés mellé álltak, mely során a 25-ös főút megyehatárig terjedő részét, valamint a Balatoni-szerpentint takarították ki.

Megállítanák a folyamatot

– Folyamatosan újra termelődik a szemét az utak mellett, ezért úgy gondoltuk, hogy kötelességünk tenni ez ellen – indokolta meg a program fontosságát Kormos Krisztián, Borsodnádasd polgármestere. – Most azonban nem csak összeszedjük a közút mellett, az erdőbe kidobott hulladékot, hanem egy felhívást is intézünk a lakosság felé. Ezt a folyamatot ugyanis szeretnénk megállítani, vagy legalább lelassítani a jövőben, Akinek értékelhető menetrögzítő, kamerás, vagy mobiltelefonos felvétele van, amelyen látszik a rendszám, és hogy kidobják a szemetet, bátran juttassa el hozzánk. Ezeket kiértékeljük, ha pedig használható is, akkor felvételenként ötezer forintot adunk a készítőjének. Az elkövetőket pedig megkeressük, és ők is megkapják ezért a cselekedetért a jól megérdemelt jutalmukat.

Kormos Krisztián szerint ez biztos, hogy hosszabb munka lesz, de ezt a rossz szokást csak így, közösen lehet megállítani. A szemétszedő akcióban résztvevők példát mutattak, a közzétett felhívás pedig talán elrettentő hatással lesz az illegális hulladéklerakással szemben. Legalábbis a településvezető ebben bízik.

Érezhető az összefogás

– Ebben a kérdésben is érezhető volt az összefogás a városban, Örülök, hogy ennyien álltak az ügy mellé, jöttek, segítettek, mert a környékünket tudtuk tisztábbá tenni – fogalmazott Kormos Krisztián. – Volt mit szedni, nagyjából harminc köbméter hulladék gyűlt össze. Eldobott autó abroncsokat, pet-palackokat, alumínium üdítős dobozokat szedtünk össze a Borsodnádasdot érintő két főközlekedési útvonal mentén. Bízom benne, hogy az arra közlekedők meglátták, értékelik a munkánkat, a közzé tett felhívásunk pedig valamilyen szinten visszariasztja majd azokat, akik az illegális hulladéklerakásban gondolkodnak.

(A borítóképen: Az akcióban több mint hetven nádasdi lakos vett részt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában