politika

2021.05.29. 11:30

Alpolgármesterre van pénze a baloldalnak

A tömegközlekedés javítása, a fűnyírás vagy a barlangfürdő rendbetétele helyett kinevezésekre, például egy új alpolgármesterre költi a kormányzati támogatást Miskolc baloldali vezetése a Fidesz szerint.

Dr. Nagy Ákos

Fotó: Bujdos Tibor

„Az elmúlt napokban 1 milliárd 350 millió forint szabadon felhasználható kormányzati támogatást kapott Miskolc. Éppen ezért számítottunk arra, hogy a miskolci baloldal fontos bejelentést tesz arról, hogy ezt a nagy összegű támogatást mire fogja fordítani – kezdte a Villanyrendőrnél tartott sajtótájékoztatóját dr. Nagy Ákos, a helyi Fidesz frakcióvezetője.

Juthatna pénz máshová

Szerinte a több mint 1 milliárd forintból juthatna több dologra is. – Így a Miskolc közterületeit elborító, elgazosodott és hetek óta nyíratlan dzsungelfüvek kaszálására, esetleg a statikailag súlyosan megrongálódott és jelenleg is zárva tartó barlangfürdő gyors helyreállítására. Ugyancsak reménykedtünk abban, hogy ebből a kormányzati summából fedezni lehet a miskolci tömegközlekedés tisztességes újraindítását is. Azonban csalódnunk kellett, mert a miskolci baloldal nem ezekkel, a miskolciak mindennapjait érintő ügyekkel foglalkozott, hanem fontosabb volt a harmadik alpolgármester kinevezése és a Miskolci Fürdők ügyvezetésének megduplázása – húzta alá dr. Nagy Ákos.

 

Szerinte a miskolciak nem ezeket a személyzeti híreket várták. „Különös tekintettel arra, hogy a baloldal hónapok óta azt mantrázza, hogy a városnak nincs pénze. Ezek szerint kiderült, hogy ez a baloldali beszéd csak porhintés, mert úgy tűnik, hogy a személyzeti ügyekben mégis csak van pénz. A tizenöt fős baloldali frakció immáron három alpolgármestert, öt tanácsnokot és öt bizottsági elnököt ad” – emelte ki a politikus.

Becsapták az utasokat

Ott tartunk, hogy Lillafüredről busszal eljutni Szirmára több időbe telik, mint autóval eljutni a Miskolc táblától Budapestig. Erről is beszélt a frakcióvezető a miskolci közlekedés áldatlan állapotai kapcsán. Azt mondta, ideje lenne végre komolyan venni a miskolci utazóközönség problémáját, akik most már hosszú hónapok óta küszködnek egy szakmailag vállalhatatlan menetrenddel. „A miskolci baloldal becsapta a miskolci utasokat, amikor 2019-ben a tömegközlekedés javítását ígérte. Ehelyett drasztikusan, sok helyen 40-45 százalékkal visszavágták a járatszámokat, megemelték a bérletek árát, és létrehozták Magyarország eddigi legdrágább menetjegyét.”

Hozzátette: továbbra is ott ülnek a baloldali pártok vezető politikusai a cég felügyelő­bizottságában, és minden hónapban felveszik a súlyos százezreket. „Ezzel pedig segítenek el lopni a miskolci emberek idejét, és semmibe sem nézik Miskolc közlekedési hagyományait.”

Joguk van tudni

„Hozzák nyilvánosságra annak a budapesti cégnek a nevét, amelyik segédkezett a miskolci tömegközlekedés szétverésében!” fogalmazott dr. Nagy Ákos.

„Ezennel ismételten felszólítjuk a miskolci baloldalt, hogy ezt a titkosított megbízási szerződést hozzák végre nyilvánosságra, és tegyék ki az MVK honlapjára, mert a miskolci embereknek végre joguk van tudni, hogy kik és mennyiért nézik őket ba­leknak!” – húzta alá a Fidesz frakcióvezetője.

(A borítóképen: Dr. Nagy Ákos)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában