közlekedésbiztonság

2021.05.29. 19:00

Ajándékkal hívták fel a figyelmet a szabályos közlekedésre

Közlekedésbiztonsági akciót tartottak pénteken napközben és este is Tiszalúcon.

Horváth Imre

Fotó: Kozma István

Az akció a nagyközség önkormányzatának támogatásával, a Tiszalúci Polgárőr Egyesület és a Szerencsi Rendőrkapitányság állományának szervezésében valósult meg.

Pozitív motiváció

Az akció során a szabályos közúti közlekedés szabályaira igyekeztek felhívni a figyelmet a kerékpárral és gyalogosan közlekedők esetén. A szemléletformáló akció keretében nem a szabálysértéssel járó büntetés kiszabása volt a cél, a szabálytalanul közlekedőket apró ajándékokkal – kerékpáros, gyalogos biztonságos közlekedést szolgáló eszközök adományozásával –, a pozitív motivációt használva figyelmeztették. Az ajándékokat az önkormányzat és a rendőrség biztosította, a helyi önkormányzati képviselők támogatták.

Délelőtt folyamán a település több pontján is ellen­őriztek Tiszalúc Nagyközség Önkormányzata, a Tiszalúci Polgárőr Egyesület, a Szerencsi Rendőrkapitányság Taktaharkányi Rendőrőrse, valamint Tóth Mihály közbiztonsági koordinátor részvételével. De jelen volt Siri Norbert polgármester és Csordás László alpolgármester is, akik támogatói is voltak az akciónak, Stionné Tokaji Judit önkormányzati képviselő és Keresztesi János rendőrkapitány mellett.

Az akció aztán este, sötétedéskor tovább folytatódott, ekkor kiemelten a megfelelő kivilágítás és fényvisszaverő eszközök használatát ellenőrizték a településen áthaladó járművek esetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában