Érettségi 2021

2021.05.03. 12:45

A szülők is izgulnak gyermekeikért

Megkezdődtek az idei év érettségi vizsgái.

20200505, Budapest Érettségi koronavírus járvány idején Matematika érettségi vizsga a Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban. Fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet

Forrás: MW/Illusztráció

Fotó: Havran Zoltán

Hétfőn a diákok magyar nyelv és irodalomból adhatnak számot tudásukról. A jeles időszak több szempontból is rendhagyó, hiszen amellett, hogy csak írásban teljesíthetik a feladatokat, a tantermekben kis létszámmal helyezkedhetnek el, kötelező a kézfertőtlenítés, a felügyelő tanárok esetében pedig a maszk viselése is.

Imre édesapaként egészen az iskola bejáratáig kísérte lányát, ezzel is oldva a benne lévő feszültséget, éreztetve vele, hogy mellette van és szorít neki az egész család.

- Az érettségi nagy dolog egy 18-19 éves fiatal életében. A végzős év már teljesen az erre való felkészülésről szól, így ez az izgalom onnantól kezdve körbelengi a diákokat. A digitális oktatásban töltött év pedig a bizonytalanságot fokozta. Online térben kevesebb a visszajelzés, a pozitív megerősítés, így a diák jogosan teszi fel magának a kérdést a megmérettetés előtt, miszerint kellőképp fel tudott-e készülni, elegendő lesz-e a jelenlegi tudás az érettségi abszolválásához – fogalmazott az apuka.

- Szülőként a lelki megerősítésben, a feladattal járó stresszre való felkészítésben segíthetünk. Ami a lányomat illeti, a tudásában maximálisan bízom, remélem, hogy az izgalomtól nem fog leblokkolni és elégedetten, saját elvárásainak megfelelően ugorja meg az elé állított akadályokat – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában