adomány

2021.04.07. 14:30

Tele kocsival érkeztek a Szomor családhoz

Húsvét előtt igazi meglepetés érte a 11 gyermekes, parasznyai családot.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

C. Sok-sok adománnyal érkezett Parasznyára a napokban Kovács Gáborné Ilonka és férje. Lapunkban olvastak arról, hogy a Parasznyán élő Szomor családnak bizony most nem könnyű az élete, hiszen nyolc iskolás gyermeknek kellene megteremteni a megfelelő feltételeket az online oktatáshoz. Ez azonban nem egyszerű, mivel nincs elegendő és megfelelő minőségű digitális eszközük. Ilonka régi segítőnk, nagyon sok rászoruló családnak nyújtott már támogatást. Laptopokat és tableteket ugyan nem tudott szerezni, de elhatározta, hogy meglepi a családot. Gyermekruhákat válogatott össze, melyek részben a saját unokáitól maradtak, részben az ismerősei vitték el hozzá, mivel tudják, hogy arany szíve van. A ruhák között voltak nyári nadrágok és pólók, szabadidőruhák, pulóverek, remek állapotban lévő zoknik, hiszen egy nagy családban ebből is sok fogy. De vitt télikabátot is, ami a következő télen tehet majd jó szolgálatot, sőt két ágytakarót, valamint ágyneműhuzatokat. Utóbbiakat a barátnője ajánlotta fel.

Almás süti

Ilonka gondolt arra is, hogy a gyerekek bizonyára szeretik a finomságokat. Ezért sütött egy nagy tepsi almás süteményt, csomagolt egy szatyor almát, és a Szomor családot meglepte saját készítésű befőttjeivel, lekvárjaival is.

– Bár nagyon szeretek találkozni azokkal a gyerekekkel, akiknek segítek, de a járvány miatt most csak a kapuban beszélgettem az édesanyával, Barbarával. Nagyon örült a sok adománynak, hiszen a sok kisgyerekről naponta kerülnek mosásba a ruhák. Remélem, lesz még rá alkalom, hogy találkozzak velük is – mondta Ilonka.

Elárulta: nála minden ősszel tele van az éléskamra befőttekkel és lekvárokkal. Az ő kertjében is teremnek gyümölcsök, a testvérei telkén és az ismerősök, barátok telkén is.

És mivel mindenki azt ad a másiknak, ami éppen neki beérett, mindannyian bővelkednek gyümölcsökben. Érkezett egy másik felajánlás is a Szomor családnak cikkünk nyomán. Egyik olvasónk egy laptopot juttatott el a gyerekeknek, ezzel is segítve az otthoni tanulást

(A borítóképen: Sok adománnyal érkeztek Parasznyára)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában