program

2021.04.01. 15:30

Szilva- és mezei juharfák kerültek a városba

A városi és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat mellett a Szikszó Kupa szervezője ültetett.

A napokban két program keretében is sor került fák ültetésére Szikszón, hozzájárulva a zöldebb közterületekhez és a város levegőminőségének javításához. Sváb Antal polgármester tájékoztatása szerint a városi fásítás második ütemében szilvafákat ültettek a nevelés, együttműködés, közösségépítés jegyében.

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat és Szikszó Város Önkormányzatának Oktatási, Kulturális, Szociális és Sport Bizottsága együttműködésével, a roma kisebbségi elnök, Molnár László szervezésében 150 facsemetét ültettek el a Nagyidai, Gémeskút, Dankó P., Toldi M., Bihari J. utcákban. A csemeték beszerzésének költségein és a munkában is osztozott a kisebbségi önkormányzat és a város.

2019-ben volt ötéves a Szikszó Kupa, amelynek főszervezője, Lekner Balázs akkor ebből az alkalomból plakátakciót hirdetett az interneten, amelynek a tétje az volt, hogy minden ötödik megosztás után egy facsemetét ültetnek el a városban. Ez tizenhat facsemetét eredményezett, azonban a járványhelyzet közbeszólt, így egy hete pótolták a fák ültetését – végül tizennyolcat vásároltak.

Többek között a főtéren, a Kossuth utcában, a Táncsics utcában, a Szent Anna utcában, illetve a görögtemplom mellett láthatóak a mezei juhar facsemeték. Tízet ültettek el most, nyolcat pedig átadtak a Városi Intézményműködtető Központ számára, akik a későbbiekben gondoskodnak az elültetésükről.

(A borítóképen: Két programban is ültettek fákat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában