Segítség

2021.04.23. 19:45

Sokkal könnyebb lesz nekik a tanulás

A három kislány nagyon boldog, hogy kaptak ajándékba egy laptopot.

Hegyi Erika

Fotó: ÉM

Kincset érő segítséget kapott a miskolci négygyermekes család, egy laptopot. Óriási szükség volt rá, hiszen a család három gyermeke alsó tagozatos, és a digitális oktatás hetei alatt egyetlen okostelefon segítségével próbáltak meg tanulni. Emődi Juditról és családjáról korábban már írtunk lapunkban. Judit a miskolci Lorántffy Zsuzsanna Tagóvoda dajkája, és tavaly decemberben ennek az óvodának ajánlottuk fel karácsonyi Segítünk! akciónk adományait. Az édesanya akkor szomorúan beszélt lapunknak nehéz helyzetükről, kicsi házukról, annak beázó tetejéről. Azt is megtudtuk tőle, hogy bár ő is és a férje is dolgozik, de négy gyermeket nevelnek, így a fizetésükből csak a legszükségesebbekre futja.

Álmodni se merték

A cikk megjelenése után megkereste őket a Zsófi-ReményVár Egyesület elnöke, Ináncsi Gergely. Az egyesület tagjai évek óta nehéz sorsú, gyermekeket nevelő családokat karolnak föl. December óta az Emődi családot is támogatják, fél éven keresztül élelmiszerrel és tisztító-, tisztálkodási szerekkel. Sőt a gyerekek karácsonyi kívánságait is teljesítették.

A laptopot a gyerekek nagy örömmel és fülig érő szájjal vettek át – Ináncsi Gergely

Most pedig valóban olyan ajándékot vittek Juditéknak, amiről a család nem is mert álmodni. A laptop nagy segítség lesz a digitális tanuláshoz. Igaz, a kicsik ezen a héten már újra járnak iskolába, de bátyjuk középiskolás, úgyhogy ő jó hasznát veszi majd a gépnek. Természetesen a kislányok is, hiszen a digitális tudás a mai világban már nélkülözhetetlen.

– Az online oktatás nagy problémát jelent sok-sok család életében. Jobb esetben akad otthon egy okostelefon, ezen osztoznak mindannyian. Az egyik fővárosi építőipari és szolgáltató kft. ajánlotta fel a laptopot, amit a gyerekek nagy örömmel és fülig érő szájjal vettek át – fogalmazott Ináncsi Gergely.

(A borítóképen: Laptopot kaptak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában