anno 2001-ben írtuk

2021.04.17. 07:30

Összefogják az alkotókat

Új generációt képvisel az Új Holnap új szerkesztősége.

Fotó: Bujdos Tibor

Váltás történt a miskolci művészeti folyóirat szerkesztőségében – az Új Holnap aktuális számát már az új szerkesztőség jegyezte.

Értékközpontú, kritikus

Az Új Holnap 1999 tavasza óta a Szépmesterségek Alapítvány és a Miskolci Galéria gondozásában jelenik meg. Az Észak-Magyarország 2001. április 11-én a szereplőket megszólaltató írásában idézte Dobrik István felelős kiadót, aki hangsúlyozta: két éve formálódó gondolat lett tetté az év elején, amikor hatékonyabb szerkesztőség felállításáról és a lapigazgatói poszt létrehozásáról határozott. „A korábbi szerkesztőség igen jól képviselte szándékunkat, hogy összefogja a különböző irányultságú csoportokat. Ugyanakkor a nagy létszám a munka szervezésében gondot jelentett. Most Ficsku Pál főszerkesztő, az eddigi felelős szerkesztő munkáját három szerkesztő, Urbán Tibor, Vass Tibor és Zemlényi Attila segíti. A lapigazgató, Görömbölyi László irányítja és szervezi a lapkiadás körüli teendőket” – mondta el Dobrik István.

A lap értékközpontú, kritikus akar lenni, de nem megosztó, és felelősnek érzi magát az itt teremtődő értékekért – emelhető még ki az elhangzottakból.

„Ez a szerkesztőség egy frissebb, újabb generációt képvisel, és célja, hogy összefogja a város fiatal, az egyetemhez kötődő és attól független alkotóit” – egészítette ki még az elhangzottakat Ficsku Pál főszerkesztő.

(A borítóképen: Dobrik István, az egykori Új Holnap volt felelős kiadója)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában