Koronavírus

2021.04.20. 17:29

Nálunk a legmagasabb a szennyvízből mért koronavírus-koncentráció!

Hétfőn a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az egész országra lebontott, részletes térképet helyezett ki a honlapjára, amely a szennyvízből mért koronavírus-koncentrációját ábrázolja.

Fotó: Nemzeti Népegészségügyi Központ

Az ország nagy részével ellentétben Miskolcra, a korábbi hetekben megfigyelt, enyhén csökkenő tendencia egyáltalán nem vonatkozik, hiszen a koronavírus-koncentráció egyértelműen további emelkedést mutat.

Fotó: NNK

A mellékelt térképen látható, hogy minden megyeszékhely esetében külön feltüntették a tendenciát és a szennyvízben tapasztalt koncentrációt is. Az NNK kihangsúlyozta, hogy Miskolc és térsége az egyetlen, ahol mindkét adat egyértelműen emelkedik.

Ráadásul, az ország többi részében mért csökkenő tendencia ellenére, az eddig a szennyvízből mért koncentráció értéke még mindig meghaladja a harmadik hullám előtti értékeket. Ez azt jelenti, hogy az aktív fertőzöttek száma továbbra is magas.

Ebből az előrejelzésből – ahogyan azt Müller Cecília, Országos tisztifőorvos is mindig kihangsúlyozza – az következik, hogy a hét második felében, Miskolcon és környékén, sokkal nagyobb mértékben emelkedik a koronavírusos megbetegedések esetszáma, mint az elmúlt hetekben.

Ennek tekintetében kérik, hogy mindenki fordítson megkülönböztető figyelmet a járványügyi védekezéssel kapcsolatos szabályok betartására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában