Segítségkérés

2021.04.25. 19:45

Minden kis óvodás hintázni szeretne

Szeretné udvara játszóelemeit bővíteni az abaújkéri óvoda, hogy a kicsik a szabadban is jól érezzék magukat.

Hegyi Erika

Fotó: PH

Segítséget kér az Abaújkéri Napközi Otthonos óvoda, mert udvarukat szeretnék modern, udvari játékokkal bővíteni, de erre nincs anyagi lehetőségük. Gombos Zsoltné óvodavezető lapunknak elmondta, az intézményt szépen felújíttatta az önkormányzat, 2020 márciusában adták át. Az udvari játékelemek cseréjére és bővítésére azonban már nem jutott forrás. Az óvodának két udvarrésze van, egy térköves és egy füves. Esős idő esetén az előbbin játszanak a gyerekek, de itt mindössze egy darab kétszemélyes lengőhinta található. A gyerekek ezt nagyon szeretik, de sorba kell állniuk, néha pityeregnek is, mert az óvoda mind a 24 gyermeke szeretne hintázni. Szerencsére biciklizni, rollerezni, motorozni is tudnak itt a kicsik.

– A füves területen is vannak játszóelemek, de ezek is bővítésre, modernizálásra szorulnának. A jövőben valószínűleg nő a gyermeklétszám, jön a nyár, sokat lehet majd a szabadban tartózkodni, a gyerekek szívesebben játszanának az udvaron, ha több játszóelemünk lenne. Az óvodát a Szeress Engem Gyermekekért Egyesület támogatja, és amikor feltettem a felhívást az intézményünk oldalára, egy volt növendékünk, aki ma már 23 éves, írt először és utalt az egyesületnek Németországból. Úgy fogalmazott, szeretné, ha a mostani gyerekeknek is olyan szép emlékeik maradnának majd kicsi korukról, amilyenek neki. Mint írta, hálás szívvel gondol vissza az óvodájára, az óvó nénikre és dajka nénikre – mesélte az óvodavezető.

Jelezte: egyesületüket 2019-ben hozták létre, de még nem tudja az adók egy százalékát fogadni, ezért a megadott számlaszámra várják a támogatásokat. A részletek megtalálhatók az Abaújkéri Napközi Otthonos Óvoda közösségi oldalán.

(A borítóképen: Az abaújkéri óvoda hintája)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában