zöldhulladék-gyűjtés

2021.04.07. 17:30

Megnyitottak a hulladékudvarok Miskolcon

Április elsejétől elindult a zöldhulladék gyűjtése, a gyűjtőzsákok igénylésére viszont csak személyesen van lehetőség.

Kiss Daniel

Fotó: Bujdos Tibor

A pandémiás szabályok betartása mellett kedden megnyíltak a MiReHu Nonprofit Kft. által üzemeltetett miskolci hulladékudvarok Veres Pál polgármester kérésére – közölte a napokban Miskolc önkormányzata. A lakosság számára közvetlen hulladékelhelyezési lehetőséget nyújtó telepek többször zárásra kényszerültek az elmúlt időszakban a fertőzésveszély miatt, az önkormányzat viszont mind a lakosság felől, mind az önkormányzati képviselőktől több jelzést kapott, hogy szükség lenne újranyitásukra.

A korábban megszokott nyitvatartási rend szerint nyitott meg kedden a József Attila utcai, Lórántffy utcai és Bogáncs utcai hulladékudvar. A hulladékgazdálkodási közszolgáltató közleményében kiemeli: Az orrot és szájat eltakaró maszk használatán túl egyidejűleg csak egy személy tartózkodhat a hulladékudvarban, a hulladék pakolásáról és elhelyezéséről az ingatlanhasználóknak maguknak kell gondoskodniuk. A személyes adatokat szóban kell bediktálni iratok bemutatása helyett, az ügyintézés közben pedig tartani kell a másfél méteres távolságot. Az ügyfelek a várakozás ideje alatt autójukban kell hogy tartózkodjanak, kiszállni csak a hulladék lepakolásának erejéig lehet. Védőeszközt és fertőtlenítőszert a hulladékudvarok személyzete nem tud biztosítani, így arról az ügyfeleknek maguknak kell gondoskodniuk.

Egy tekercs alkalmanként

Április elsejével megkezdődött a megyeszékhelyen és környékén a zöldhulladék gyűjtésének időszaka, a közszolgáltató honlapján keresztül megtalálható hulladéknaptárak szerint. Továbbra is marad a jelenlegi, úgynevezett „no-limites” zöldhulladékgyűjtés, de a gyűjtésére biztosított zöld gyűjtőzsákok igénylése vonatkozásában új eljárásrend került bevezetésre: március 23-a óta csak személyesen van lehetőség átvenni a gyűjtőzsákokat a MiReHu Nonprofit Kft. József Attila utcai ügyfélszolgálatán, a Bogáncs utcai vagy Lórántffy utcai hulladékudvarokban Miskolcon, illetve a hulladékgazdálkodó mezőkövesdi szállítási irodáján, a Dózsa György úton.

Lakcímkártya vagy egyéb igazolás bemutatásával, jegyzőkönyv felvétele mellett legfeljebb egy tekercset lehet alkalmanként igényelni. Maga a gyűjtés változatlanul zajlik: A zöldzsákokba, gyűjtőedénybe helyezhető falevél, ágnyesedék, vágott fű, gyom. A zsákok mellé helyezhetők nagyobb méretű faágak legfeljebb 2 centiméter átmérőig, és 1 méter hosszúságúra darabolva, a nem kötegelt ágak viszont nem kerülnek elszállításra. A zöldzsákok a kihelyezett mennyiségnek megfelelően a gyűjtés során pótlásra kerülnek.

(A borítóképen: Elszállításra vár az első zöldhulladékos forduló)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában