felzárkóztatás

2021.04.30. 14:00

„Másra költsék a kétszázmilliót!”

Lyukóvölgyet rendbe kell tenni, de szerintük nem úgy, ahogyan a város vezetése tervezi.

20210308 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Illusztráció Pakusza Zoltán önkormányzati képviselő (Mi Hazánk) No-go zóna sajtótájékoztatójához.

Fotó: Ádám János

– Mintegy kétszázmillió forintot akar elkölteni a miskolci önkormányzat a Lyukóvölgyben élők felzárkóztatására, adták hírül a napokban, de számunkra adódik a kérdés: miért értenek ezzel egyet a helyi jobbikos képviselők, köztük a pártelnök Jakab Péter, amikor a párt korábban határozottan elutasította az ilyenfajta hasztalan pénzszórást? – tette fel a kérdést sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke.

Majd a Jobbik állásfoglalásaiból és korábbi sajtónyilatkozataiból idézett: „Az embereknek elegük van a pozitív diszkriminációból és a vég nélküli segélyezésből.” Jakab Péternek egy korábban tett kijelentését idézte, miszerint egy 150 milliós program kapcsán a Jobbik elnöke azt mondta, hogy azonnali hatállyal állítsák le a milliók elköltését, a pályázati pénzt pedig adják vissza az adófizetőknek. E nyilatkozatok után adódik a kérdés, hogy most miért értenek egyet azzal, hogy kétszázmilliót költsenek el a „felzárkóztatási bizniszre”.

A Jobbik nemcsak az elveit, de eredeti programját is feladta, bekerülve a balliberális összefogásba – Pakusza Zoltán

Pakusza Zoltán szerint ebből az látszik, hogy a Jobbik mára nemcsak az elveit adta fel, hanem az eredeti programját is, bekerülve a balliberális összefogásba. Ahol gyakorlatilag súlytalanná vált a párt, és egy esetleges kormányra kerülés után sem képviselnék már a korábbi politikájukat és értékeiket, csak kiszolgálnák a balliberális oldalt.

Nem változott semmi

– A Mi Hazánk Mozgalom elutasítja a kétszázmillió forintnak az ilyen módon történő elköltését, amely korábban sem hozta meg a várt eredményeket. Csak a pénzek tűntek el sok százmilliós nagyságrendben, de az érintettek élete és hozzáállása, szocializációja semmit sem változott. Ezt nem lehet segélyekkel, pénzzel elérni. Csak a törvények és viselkedési szokások betartatásával – szögezte le a párt alelnöke.

– Amíg a szabályok következmények nélkül megszeghetők, addig nem lesz pozitív változás. A Lyukóvölgyet rendbe kell tenni, de szigorúbb törvényekkel, sokkal határozottabb hatósági fellépéssel, és a gyermekvédelem fejlesztésével. A kétszázmilliót el lehetne költeni a gyermekvédelemben dolgozók bérének az emelésére vagy a befogadóhálózat infrastruktúrájának a bővítésére is. Különben a pénzköltés hasztalan, és mi is azt tudjuk üzenni a jobbikos képviselőknek és a város vezetésének, Jakab Péter saját szavaival, hogy azonnali hatállyal állítsák le a ilyen fejlesztésekre elnyert milliók elköltését, és a pályázati pénzt adják vissza az adófizetőknek – zárta gondolatait Pakusza Zoltán.

Nem válaszoltak

Kérdéseinkkel megkerestük a városvezetést, de ezekre lapzártánkig nem válaszoltak:

  • Sokszor hallani a városvezetés részéről, hogy Miskolc nehéz gazdasági helyzetben van. Jónak tartják a támogatás időzítését?
  • Ki döntött a kétszázmillió forint megítéléséről?
  • Készült hatástanulmány az ott élő emberek felzárkóztatásának módjáról?
  • A pénzek hasznosulását hogyan mérik?
  • (A borítóképen: Határozottabb hatósági fellépést szorgalmaznak (illusztráció))

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában