innováció

2021.04.27. 13:00

Együttműködik a Miskolci Egyetem és a Hiventures Zrt.

Egymást erősítve dolgozik tovább a Miskolci Egyetem és a Hiventures Zrt.

Szaniszló Bálint

20201116 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország A Sajtótájékoztatóval egybekötött együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírását a Miskolci Egyetem Szenátus Termében tartották. képen: Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora

Fotó: Kozma István

Együttműködési megállapodás megkötésével indította el a közös munkát a Miskolci Egyetem és az MFB-csoporthoz tartozó Hiventures Zrt. A jövőben az innovációt előtérbe helyezve törekszik mind a két fél arra, hogy az egyetemen és annak környezetében megjelenő projekteket tőkebefektetéssel segítse. A Miskolci Egyetem, mint a régió legnagyobb egyeteme, hatással van a társadalmi környezetére. Ezért kiemelten fontos, hogy a felsőoktatás egyik meghatározó szereplője erős és hatékony kapcsolatokat alakítson ki, valamint tartson fent a gazdaság minden szereplőjével, így a stratégiai fontosságú nemzetközi társaságokkal is.

Az innovációt már hosszú évek óta támogató miskolci campus kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az intézmény jövője szempontjából is meghatározó kiváló ötleteket felkarolja, felkutassa a rendelkezésre álló eszközöket.

A Hiventures Zrt. tőkebefektetéssel segíti az innovatív elképzeléseket, ezzel elősegítve a fenntartható és értékteremtő startup-ökoszisztéma kialakulását Magyarországon. A startupvilág mellett magyar kis- és közepes vállalkozások és nagyvállalatok is segítséget kapnak, hogy a hazai és a nemzetközi piacon is növeljék versenyképességüket. Így fedi le a Hiventures a teljes vállalkozói életutat, és lesz megbízható, valamint türelmes befektető partnere a hazai cégeknek.

A térség érdekében

Horváth Zita rektor az esemény kapcsán elmondta: „a Miskolci Egyetem, mint igazi universitas, a tudományterületek majd’ egészét lefedi. Ezt az előnyt kihasználva tudjuk támogatni a hallgatóink, vagy akár oktatóink innovációit, amiben immár a Hiventures is segítségünkre van. A régióban működő vállalkozásokat eddig is legjobb tudásunk szerint segítettük, de közös erővel a térség helyzetén ismét tudunk javítani...”

Katona Bence

Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója kiemelten fontosnak tartja az egyetemekkel való kapcsolatot. „A Hiventuresnél célunk az induló startupvállalkozások finanszírozása. Az elsődleges célcsoport az egyetemisták. Az elmúlt három évben több egyetemi programban is részt vettünk és közel 25, egyetemistákból álló startupvállalkozás számára nyújtottunk befektetést az elinduláshoz. Emellett a Miskolcot körülvevő régió kiemelkedő fontosságú a hazai ipari termelés szempontjából, hiszen sok, világszinten is meghatározó vállalatnak ad otthont. Reméljük, hogy a Miskolci Egyetemmel történő együttműködésünk során még több induló startup-, valamint hagyományos vállalkozás számára tudunk tőkeági finanszírozást nyújtani.”

(A borítóképen: Horváth Zita rektor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában