Anno 1961-ben írtuk

2021.04.15. 07:30

A tejcsárdától a nyári zöldvendéglőnyitásig

Megszépülve várja ­Miskolctapolca a nyári üdülőket. A gyógyvizéről híres fürdőhelyet tavaly csaknem százezer – köztük tízezernél több külföldi – vendég kereste fel.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az idén az eddiginél is nagyobb idegenforgalomra számítanak. Az Észak-Magyarország 1961. április 12-én írta ezt, annak szentelve a lapfelületet, hogy a vendégek fogadásának előkészületeit ismertesse.

Rendben lesz a park is

Az egyre növekvő idegenforgalom követelményeinek szem előtt tartásával a miskolci tanács minden évben szépíti az üdülőhelyet. Tavaly megnyílt az új tejcsárda és a csónakázótó szigetén kialakított szigetpresszó. Az idén tovább szépítik a környéket. Nyári zöldvendéglőt létesítenek mintegy ötszáz vendég kiszolgálására. Az Európában egyedülálló barlangfürdő előterében pedig korszerű büfét hoznak létre.

Messzemenően gondoskodnak továbbá a fürdő és az azt környező park szépítéséről is. A városi tanács csaknem 800 ezer forintot költ erre a célra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában