Terasznyitás

2021.04.23. 19:15

A következő kávéjukat már helyben fogyasztanák

A megkérdezett fiatalok tervezik, hogy nyitás után meglátogatják a teraszokat, kerthelyiségeket.

Apagyi Beáta

20210419 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Hamarosan nyitnak a teraszok illusztráció.

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

Az oltási program előrehaladásának köszönhetően közeledik a védelmi intézkedések feloldásának második fokozata: a teraszok nyitása. Az éttermek, kávézók tulajdonosai mellett a fiatalok közül már többen is készülnek az újraindulásra, ami a 3,5 millió beoltott elérése után következhet be.

– A pandémiás időszak jelentősen lecsökkentette és keretek közé zárta a kikapcsolódási lehetőségeinket – osztotta meg lapunkkal az ezzel kapcsolatos gondolatait Péter. – A hozzánk közelebb élő barátainkkal így is próbáltuk személyesen tartani a kapcsolatot, de a távolabbiakkal már hónapok óta nem láttuk egymást, csak az online térben találkozhattunk. Ha sikerült is egy-két órára összefutni néhányunknak, a kijárási korlátozásnak eleget téve, mindig időre hazaértünk. Legtöbbször rossz szájízzel, mert úgy éreztük, hogy nem tudtunk elég minőségi időt együtt tölteni a kötelező takarodó miatt. Annak, hogy ennyi idő után kinyitnak a teraszok, kerthelyiségek, természetesen én is örülök. Egyelőre nem kaptam még oltást, a fertőzésen sem estem át, mégsem tartom kizártnak, hogy nyitás után kihasználom a lehetőséget és kiülök egy kerthelyiségbe vagy megebédelek egy étterem teraszán – tette hozzá az egyetemista fiú.

– A normális élet látszatát fogja kelteni a teraszok nyitása, amire már régóta ki vannak éhezve az emberek – folytatta barátnője, Nóri. – Minket is kerestek a barátaink, hogy amint lehetőségünk lesz rá, üljünk össze. Egyáltalán nincs ellenemre, bár a hűvösebb időnek köszönhetően még nem biztos, hogy olyan kellemes lesz, mint azt képzeljük. Véleményem szerint a helyek mindent meg fognak tenni azért, hogy a vendégek biztonságban érezzék magukat, így maximálisan betartják és betartatják majd a higiéniai szabályokat. Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb helyen a csökkentett kapacitás mellett is „telt házra” kell majd számítani. Így ha élesedik a nyitás időpontja, érdemes lesz asztalt foglalni – mondta Nóri.

Petra is örül a változásnak, ki fogja használni a lehetőséget és nem csak elvitelre fog kávét, üdítőt vásárolni, hanem helyben fogyasztásra is.

– A vendéglátósok számára hatalmas megkönnyebbülés lehet a nyitás hírének felröppenése, talán behozhatják még az eddig kiesett bevételt. Az ágazat dolgozóinak is minél hamarabb meg kellene kapniuk a lehetséges védelmet nyújtó oltást – vetette fel.

Végre valami

– Végre történik valami, bár ennél azért többet vártam. Például azt, hogy az éttermek, kávézók belső, zárt területeinek működését is lehetővé teszik. Nem hiszem, hogy komolyabb kockázatot jelent, mint a bevásárlóközpontokban kialakuló tömeg, amit próbálnak valamennyire szabályozni – fogalmazott István.

(Még összepakolva a kinti felszerelés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában