összeomlott tömegközlekedés

2021.03.16. 09:00

Valódi buszokon valódi tömeg a járvány idején

Drasztikusan kevés a busz- és villamosjáratok száma Miskolcon, ezért az utasok továbbra is fel vannak háborodva. Dolgozni menniük kell, mondják.

Forrás: ÉM

Nagy felháborodást váltott ki az a drasztikus járatcsökkentés, melyet március 11-én, csütörtökön léptetett életbe a Miskolc Vá­rosi Közlekedési Zrt. (MVK), és amelyet eléggé elkésve, csak az életbeléptetés előtti napon 11 órakor hirdetett ki a vállalat. A járatcsökkentéseket kedden reggel is tapasztalhatták az utasok. És ki tudja, hogy mikor lesz javulás.

A témával foglalkozó múlt heti cikkünket folyamatosan osztották meg olvasóink az elmúlt hétvégén, végül majdnem minden harmadik miskolcihoz eljutott a világhálón, és közülük több mint tízezren reagáltak is valamiképpen. A reakciókban mindenesetre nem volt sok köszönet, ha a vállalat szemszögéből nézzük. De az MVK honlapja sem mutatott mást, a hozzászólások súlyos többsége kritizálta a vállalatot. Nem maradt ki a kritikai hangvételből a legismertebb, a magyar tömegközlekedés égető témáival foglalkozó szakmai egyesület, a Városi és Előváros Közlekedési Egyesület (VEKE) sem: fotókat is csatoltak a honlapjukon, melyek a zsúfoltságot demonstrálták.

Igazság a valóságon túl

Az új menetrend szerint több járat kompletten megszűnt, és a legtöbb gerincvonalon óránként csak kettő, esetleg egy jármű közlekedett. Szakemberek szerint ezek a vállalat válságának valódi képei. Sokan azonban a valóságon túl látni akarják az igazságot is.

A vállalat kommunikációjában a koronavírus-járványra hivatkozik a drasztikus járatcsökkentés kapcsán, azonban az igazság valószínűleg máshol kereshető. Ugyanis tavaly még 2 milliárd 600 millió forintot szánt a miskolci városvezetés a tömegközlekedésre, és azt is tudjuk, hogy év végére maga az MVK is elismerte, hogy ez nem volt elég: körülbelül 1 milliárd forinttal több kellett volna. A városvezetés a napokban megjelent 2021-es költségvetés számai szerint további 600 millió forinttal csökkentette a vállalat költségvetését. Egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az igazság, a menetrendi változtatások igazi oka a működési források elvonásában keresendő.

Az Észak a héten a valóság képeinek bemutatása mellett utánaered az igazságnak is.

 

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/kesz-vege-osszeomlott-miskolc-tomegkozlekedese-5273722/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában