Befektetés

2021.03.29. 19:43

Újabb szereplőt vontak be

Négy hektáron elterülő logisztikai központot szeretnének megépíteni a településen.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: FOTÓ: GAZDAFI ELECTRONIC KFT.

Újabb befektető érkezik a településre – a hírt Debreczeni Balázs polgármester osztotta meg nemrégiben. A miskolci székhelyű Gazdafi Electronic Kft. Sajópetri külterületén, az ipari övezetben tervezi logisztikai központja megépítését. A hét csarnokból álló épületegyüttest ütemezve, több lépésben szeretné a befektető létrehozni – emelte ki a polgármester.

Körültekintően választottak

Egyrészt azért esett a választás a községre, mert infra­struktúra szempontjából kiváló az autópálya és Miskolchoz való közelsége miatt, másrészt az önkormányzat segítő szándéka és hozzáállása is fontos szempont volt – tudatta Gazdafi István ügyvezető igazgató. A négyhektáros terület előkészítését, rendezését várhatóan még ebben az évben elkezdik a közművesítéssel, ezután kerülhet sor az első csarnok megépítésére, de valószínűleg csak jövőre – mondta az ügyvezető. Hozzátette: természetesen minden törekvés függ a pandémia alakulásától is. A cég nemcsak villamos­ipari termékek kis- és nagykereskedelmével foglalkozik, hanem ingatlanfejlesztéssel is, így az egész folyamatot maguk végzik majd. Sajópetriben létre szeretnének hozni valami újat ezzel a beruházással. Évente csak egy, maximum két csarnok megépítését tervezik, tehát ez egy többéves folyamat lesz, amelyben az önkormányzat is megértő partnernek bizonyul. A családi vállalkozás nem multinacionális cég, közepes nagyságához mérten, saját erejéből terjeszkedik és hozza létre fejlesztéseit. Jó nemzetközi kapcsolatokkal rendelkeznek Európa országaiban, ezért a beszerzéseket is számos helyről intézik. Ebben lesz nagy szerepe a jövőben a főként raktározási célokat szolgáló komplexumnak, de különböző villamos­ipari termékek hazai gyártását is tervezik – hangsúlyozta a cég vezetője. A látványtervek elkészültek, de az inkább csak iránymutatás, tervezet, a mostani elképzelés, ami idővel kissé változhat is. Amikor elkezdődik a kivitelezés, akkor még számos tényező befolyásolhatja a továbbhaladást. Ezek lehetnek földrajzi adottságok, amelyekhez alkalmazkodni kell, de a közmű kiépítésénél felmerülő megoldandó feladatok is. De Sajópetri önkormányzata minden segítséget megad – emelte ki a cégvezető.

(A borítóképen: A leendő üzem épületeinek látványterve)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában