Térinformatika

2021.03.28. 15:00

Tudj meg mindent a térképkészítésről!

Online középiskolás akadémiát szervez a Miskolci Egyetem.

Forrás: Shutterstock

Ha középiskolásként érdekel a térinformatika világa, szeretnél megismerni térinformatikai szoftvereket, szeretnéd megtanulni, hogyan gyűjts adatokat, készíts területi elemzéseket és tematikus térképeket, akkor jelentkezz az Open GIS Középiskolás Akadémiára, melynek megvalósulását a „FŐNIX ME” – Megújuló Egyetem felsőoktatási intézményi fejlesztések a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében elnevezésű projekt biztosítja.

Adatforrás, szoftverek

Az akadémia célkitűzése, hogy bevonja és támogassa a régióban élő, számítástechnika-térinformatika iránt érdeklődő középiskolás diákokat, akik számára a tanfolyam elvégzése szakmai tapasztalatot biztosít adatok legyűjtése, rendszerezése, feldolgozása és vizuális megjelenítése terén (térképszerkesztés), másrészt hozzájárulhat a tehetségük, kreativitásuk kibontakoztatásához. A foglalkozások 2 alkalommal 3-4 órás időtartamban – szünetek biztosításával – április 8-án és 16-án a Miskolci Egyetem szervezésében online módon történnek. Olyan témaköröket érintenek majd a foglalkozások alkalmával a résztvevők, mint a modern térképészet, a térinformatikai rendszerek ismertetése, objektum és adat, adatforrás, adatnyerés, adatbázis létrehozása, térinformatikai szoftverek bemutatása, funkcióinak megismertetése, területi elemzések, tematikus térképek készítése, majd a tanultak összegzése, tudásfelmérés. A jelentkezés határideje április 1., az ahhoz szükséges űrlap letölthető a Miskolci Egyetem honlapjáról. További kérdésekkel az ott található e-mail-címeken kereshetik fel az akadémia oktatóit az érdeklődők.

(A borítóképen: Talán ők is igazi térképkészítők lesznek egyszer...)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában