kátyúzási munkálatok

2021.03.05. 16:00

Teljes kapacitással dolgoznak az utakon

Bőven van javítanivalója a Közútnak, sok az aszfalthiba, de elindul lassan a melegaszfaltozás is.

20210205 Egyházashollós Kátyúzás, útfelújítás Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Forrás: MW

Fotó: Szendi Péter

Az elmúlt hetek időjárása cseppet sem tett jót a hazai közúthálózatnak, valamennyi útfajtán tapasztalható volt, hogy sok hiba, kátyú keletkezik folyamatosan. A közlekedők is tapasztalhatták, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. igyekezett menet közben is javítani ezeket azokkal az eszközökkel, amelyek ilyenkor rendelkezésre állnak. A társaság tájékoztatása szerint az elmúlt két hétben a téli időszak végén keletkezett burkolathibák javítására helyezték a hangsúlyt, melynek során csak február második felében több mint 1600 tonna aszfaltot dolgoztak be az országos hálózaton

Meleg- és hidegaszfalt

Február első felében a rendkívül csapadékos, változékony és szélsőséges időjárás, valamint a fagyási és olvadási ciklusok gyakori váltakozása az országos közutakon is kedvezett a burkolathibák kialakulásának. A téliesebb időjárás végével, február közepétől a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 94 mérnöksége a lokális javítási munkákra helyezte, helyezi a hangsúlyt, melynek során az elmúlt két hétben 227 tonna meleg- és 1391 tonna hidegaszfaltot dolgoztak be a szakemberek. A következő hetekben még többnyire hideg, utántömörödő aszfalt felhasználásával végzik az ideiglenes, lokális javítási munkákat a szakemberek. Ugyanakkor egyes gyorsforgalmi szakaszokon és főutakon, ahol a melegaszfalt-keverő telepek nyitva tartanak, tartósabb melegaszfaltos beavatkozásokat is végeznek. A beavatkozások első körben a gyorsforgalmi utakon, majd a fő-, végül a mellék- és bekötőutakon zajlanak, előzetes ütemtervek alapján. A tartósabb melegaszfaltos javítások és a teljes körű felújítási munkák országosan a téli szezon után, március folyamán indulnak el.

(A borítóképen: Nagy ütemben kátyúznak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában