közérdekű

2021.03.08. 08:30

Szünetelnek az ügyfélfogadások a megye nagy részén

A hétvége során több önkormányzat is tájékoztatást osztott meg védelmi intézkedéseikről, szigorításaikról.

Horváth Imre

20210217 Iszkaszentgyörgy Az év elején nyitott Mini Bölcsőde országgyűlési képviselői, polgármesteri bejárása. Az intézmény egy tavaly teljesen felújított, átalakított egykori parasztházban kapott helyet Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap

Forrás: Illusztráció/MW

Fotó: Pesti Tamás

Több megyénkbeli önkormányzat is hozott intézkedéseket a járványhelyzettel kapcsolatban a napokban, csatlakozva a kormányzati szigorításokhoz.

Kazincbarcikán az a döntés született, hogy bezárják a bölcsődéket is. Mint írják: a bölcsődei bezárás alatt biztosított az ügyelet, tekintettel azokra a családokra, ahol a szülők a munkájukból fakadóan nem tudják megoldani a gyermekek felügyeletét.

A Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal minden ügykörében március 8-tól kizárólag online vagy papír alapon működik az ügyintézés, kivéve az anyakönyvi igazgatási eljárással kapcsolatos ügyeket, amelyekkel kapcsolatban az ügyfélfogadás csütörtökönként 14.00-16.00 óra között lehetséges.

Szerencsen a járvány rohamos terjedésére tekintettel március 8. napjától a Szerencsi Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadás szünetel – tették közzé a honlapjukon.

Halaszthatatlan személyes ügyintézés csak előzetes egyeztetést követően, az ügyintéző által meghatározott időpontban lehetséges.

Arról is tájékoztattak, hogy szintén a koronavírus-járvány terjedésének visszaszorítása érdekében hozott kormányzati intézkedések miatt a Szerencsen és Ondon meghirdetett, kutyák veszettség elleni oltása elmarad. Az új időpontról a korlátozások feloldását követően adnak tájékoztatást.

Dr. Fülöp György, Tiszaújváros polgármesterének tájékoztatása szerint a városban pénteken ülésezett a Prevenciós Bizottság. Döntésük értelmében az egyes intézmények és cégek működési sajátosságait figyelembe véve megpróbálják minimalizálni a munkahelyeken tartózkodó munkavállalók számát. Ezt elsősorban a home office bevezetésével, illetve a heti váltásban történő munkavégzéssel tervezik elérni. A tervek szerint a bölcsődék nyitva maradnak a városban.

Aros János, Sárospatak polgármestere arról tájékoztatott, hogy a bölcsőde nyitva marad, de azt kérik, hogy csak az vigye a gyermekét, aki nem tud az elhelyezéséről gondoskodni. A polgármesteri hivatalban telefonon és elektronikus úton lehet ügyeket intézni. A város közterületein, játszótereken, buszmegállókban, szabadtéri kondiparkban a fertőtlenítést megkezdik.

A jövő hét közepétől a terveik szerint két oltópontot nyitnak meg, napi 12 órás nyitva tartással, ugyanis a terv az, hogy májusig mindenki megkapja legalább az első oltást.

(A borítóképen: A legtöbb helyen lesz ügyelet a bölcsiben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában