Pályázat

2021.03.04. 09:00

Szociális bérlakások épülnek

Családonként két erdei köbméter mennyiségben kapott 241 család szociális tűzifát.

Pap Gyula

Fotó: ÉM

A Magyar Falu pályázat keretében, az elhagyatott ingatlanok hasznosításáról szóló program segítségével sikerült megvásárolni egy, a főutcán lévő ingatlant, melyet egy másik pályázaton belül tudunk építési telekként felhasználni – mondta el Szabóné Csizmadia Judit, Ároktő polgármestere. Az ingatlanokban három szociális bérlakást alakítanak, és a jelenlegi épületben további három lakás kialakítása is elkezdődik. – Ároktőn nagyon sok elhagyatott ingatlan található, mely különösen rontja településünk képét, pályázati úton próbálunk minél több elhagyott ingatlant megvásárolni és esetlegesen más pályázatban hasznosítani – fejtette ki a polgármester.

Saját termés

Az önkormányzat kezelésében lévő földterületen a közmunkaprogram keretében saját termesztésű homoktövisből velő készült el félliteres kiszerelésben, mely a polgármesteri hivatalban kapható. A homoktövis alapvetően a magas C-vitamin-tartalma miatt különösen alkalmas immunrendszerünk megerősítésére, akkor is sokat javíthat állapotunkon, ha már megfáztunk, hiszen erősítő és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően pozitívan befolyásolja a betegség lefolyását. A magvakból nyert olaj továbbá támogatja szív- és érrendszerünket, a benne található A- és E-vitamin pedig a gyomor és bélrendszer munkáját. Ezen pozitív tulajdonságai mellett több kutatás során megállapították, hogy a bogyói antioxidáns hatóanyagának hála támogatja a szervezetünk sejtképződését és lelassítja a sejtek öregedését – tájékoztatott a polgármester.

Fotó: ÉM / Van bőséggel homoktövisvelő

Településünkön 241 család szociális tűzifát kapott, családonként két erdei köbméter mennyiségben. Január 13–19-ig, két héten keresztül tartott az osztási akció. Nagyon sok utca szinte járhatatlan Ároktőn, így terveik szerint folytatják az utak aszfaltozását. Szükség lenne egy mai kor igényeinek megfelelő tornateremre, ami nemcsak az iskolás gyermekeket szolgálná ki, hanem a településen élő embereknek is sportolási lehetőséget biztosítana. – Nagyon szeretném, ha a temetők kerítésére is pályázhatnánk, folytatnánk a már elkezdett munkálatokat, illetve egy új ravatalozó megépítése is tervbe van véve. A vízelvezető árkot pályázati úton szeretnénk több utcában kivitelezni – sorolta terveiket Szabóné Csizmadia Judit.

(A borítóképen: Sok család részesült a tűzifából)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában