Miskolc

2021.03.13. 11:30

Soós Attila: engem igazolnak a nyilvános dokumentumok

A városházi sajtó szerint nem igaz Soós Attila állítása, mely szerint 43,1 milliárd volt Miskolc 2020. évi bevétele.

20201222 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Sajtótájékoztatót tartott a Fidesz. képen: Soós Attila, a FIDESZ miskolci önkormányzati képviselője

Fotó: ÁJ

A városházi sajtó szerint a 43,1 milliárd forint egy bevételi terv volt, ami valójában nem teljesült. Ehhez képest azonban az önkormányzat által elkészített és a negyedik negyedéves korrekcióval módosított költségvetési anyag 17. oldalán mégiscsak az a szám található, mely szerint a korrekció utáni módosított bevétel 43,1 milliárd forint. (Ezt a táblázatrészletet mutatjuk olvasóinknak – a szerk.)

Számok a tavalyi költségvetésből | Fotó: miskolc.hu

Soós Attila, a pénzügyi bizottság elnöke elmondta: „Másfél év mellébeszélés után már költségvetési kérdésekben is szintet ugrik a szakmaiság hiánya a baloldali városvezetésben. 2021. március 5-én megjelent Miskolc város honlapján a tavalyi, többször módosított végleges költségvetés, melyben 43,1 milliárd működési bevétel szerepel. Akkor pontosan ki is téveszti meg a miskolciakat? Ha az önkormányzati lapban közzétett közlemény szerint pontosan tudja a város, hogy ‚a kasszába 35,8 milliárd forint érkezett’, akkor miért nem azt a számot szerepeltetik a költségvetési anyagban?” – vetette fel válaszul a képviselő. Úgy gondolja: a pénzügyi bizottság elnökének, az a feladata, hogy a költségvetés valódisága, megvalósíthatósága és átláthatósága felett őrködjön, és figyelje a vonatkozó jogszabályok betartását. Hozzátette: ha nem valósak vagy nem valós tényeken alapulnak a megjelent, 2020-ra vonatkozó gazdálkodási adatok, vagy bármilyen, a város honlapján elérhető információ, akkor baj van a szakmaisággal vagy az igazmondással a baloldalon, fejtette ki a pénzügyi bizottság elnöke. Pontosan ezért tájékoztatta a miskolci közvéleményt arról, hogy a város 2020. évi bevétele magasabb volt, mint a 2019-es, tette hozzá.

(A borítóképen: Soós Attila)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában