összefogás

2021.03.06. 15:00

Rászorulók segítettek rászorulóknak

Tűzifát kezdtek hordani, de egyre több adományt ajánlanak fel a környékről.

Horváth Imre

Példát mutattak a tornanádaskai lakosok – tudtuk meg Beri Tamás polgármestertől. A településen is osztottak szociális tűzifát, méghozzá nagy számban és mennyiségben, hiszen hátrányos helyzetű településről van szó, ahol sok a rászoruló ember.

Egyre többen csatlakoztak

Mint a polgármester elmondta, többek részéről is felvetődött, hogy segítenének olyanoknak, akik még náluk is jobban rászorulnak a segítségre. Így többen is felajánlották a részükre járó mennyiség egy részét, javasolva, hogy keressenek olyanokat, akik számára nagy segítség lenne az adomány. Így a környéken rokkant emberek jelentkezését várták, hogy számukra juttassák el a felajánlott több köbméter fát. A kezdeményezéshez egyre többen csatlakoztak, és végül más felajánlások is érkeztek.

A tüzelő eljuttatásában az önkormányzat segített, a kedvezményezettek között volt mozgássérült, fogyatékos gyermeket nevelő család, olyan, ahol súlyos beteg gyerek van, de olyan családnak is vittek, ahol korábban egy tűz miatt leégett a házuk.

A tűzifa mellett pénzadományt és tárgyakat is el tudtak juttatni, és Beri Tamás örömmel számolt be arról, hogy a kezdeményezés megmozdított valamit, ugyanis sokan jelentkeztek, hogy más típusú adományokkal is segítenének a rászorulóknak. Így a tűzifa után most egyéb segítség begyűjtésében is gondolkodnak, és biztat mindenkit, hogy segítsen rászoruló embertársain, ha lehetősége van rá.

(A borítóképen: A felajánlások révén sokan kaptak több fát)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában