hasznos tudnivalók

2021.03.11. 12:40

Néhány betegellátással kapcsolatos szabályt kér betartani a megyei kórház

A koronavírus járvány fokozódásával a betegek és az egészségügyi dolgozók biztonsága, a minél gördülékenyebb ellátás érdekében néhány fontos higiénés, járványügyi, betegellátással kapcsolatos szabályt szeretne a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház elismételni, kihangsúlyozni.

A várakozási idők, és a zsúfoltságok csökkentése érdekében kérik, hogy a járóbeteg szakrendelésekre, az előjegyzett fekvőbeteg felvételekre az előre megbeszélt időpontokban jelentkezzenek. Járványügyi megelőzési okokból a megbeszélt időpont előtt az épületbe max. 30 perccel tudják beengedni a betegeket, ehhez kérik a megértésüket.

Légúti panaszok esetén először a háziorvosukat keressék telefonon. Ha kórházi felvétel szükségessége merül fel, akkor a Semmelweis Tagkórházban levő COVID Ambulanciára irányítanak.

Ha laboratóriumi vizsgálatra jelentkeznek, akkor vegyék figyelembe, hogy ha nincs a kért vizsgálatok között vércukor, illetve lipid (vérzsír, koleszterin, triglicerid) vizsgálat, akkor nem kell éhgyomorra érkezni. Ez esetben a zsúfoltságok elkerülése érdekében javasoljuk, hogy 9-10 óra körül jelentkezzenek a vérvételi helyen.

A kórházban az orrot és a szájat eltakaró maszk használata kötelező. Kérik, kezeljék türelemmel, ha erre a hatékony megelőzési szabályra esetleg személyesen is felhívják a figyelmet.

Használják rendszeresen a belépési pontokon elhelyezett kézfertőtlenítő adagolókat, nemcsak belépéskor, hanem az épületek elhagyása esetén is.

Valamennyi rendelés esetében a rendelések időpontjáról illetve az előjegyzésekhez használt telefonszámokról a kórház honlapján tájékozódhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában