Fejlesztések

2021.03.04. 12:00

Megújult az egészségház és az idősellátó központ

Az idei év legnagyobb beruházásaként megkezdődik a régi óvodaépület felújítása.

Pap Gyula

Fotó: ÉM

Fontos mérföldkőhöz érkeztek el a hejőpapi beruházások. Holnaptól a megújult egészségházban érhető el a háziorvosi és védőnői szolgálat. Ezzel párhuzamosan az idei év legnagyobb beruházásaként megkezdődik a régi óvodaépület felújítása, mely a közösségi ház végleges helyszíne lesz.

– Ebben az évben is igyekszünk minden pályázati lehetőséget kihasználva szebbé és élhetőbbé tenni településünket. A legfontosabb cél a fiatalok helyben tartása, melyhez továbbra is biztosítjuk a letelepedési támogatást. A fiatalok nagy örömére településünk gazdagodik egy műfüves pálya megépítésével a sportközpont területén – mondta el Miskolci Tibor, Hejőpapi polgármestere.

Új bölcsőde

Várhatóan újabb belterületi utak újulnak meg, és megkezdődik a bölcsőde tervezése is. A közfoglalkoztatás mezőgazdasági programja keretében elkezdődtek a tavaszi munkák, és a palánták nevelése. Elsősorban a helyi konyhát látják el szezonális zöldségekkel, illetve különböző savanyúságok, befőttek formájában. Rendszeresen részt vesznek a helyi és a miskolci termelői piacon.

– Reményeink szerint a veszélyhelyzet elmúltával a nappali idősellátó is megkezdheti működését, melynek végleges helyszíne a szolgáltatóház. Az épületben helyet kap továbbá a helyi nyugdíjas-egyesület is. Folytatódik a térkőgyártás, melyet már értékesítésre is gyártunk, az üzem továbbfejlesztése is terveink között szerepel – összegezte a polgármester.

(A borítóképen: Remélik, ismét lesznek gyermekprogramok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában