Miskolci Egyetem

2021.03.25. 14:00

Ismét több a jelentkező a miskolci campusra

Az országoséhoz hasonló számokat ért el az idei jelentkezések terén a miskolci felsőoktatási intézmény.

Apagyi Beáta

20200905 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Egyetemi kitüntetéseket adtak át a Miskolci Egyetemen. képen: Dr. Szabó Miklós professzor, az Állam-és Jogtudományi Kar volt dékánja átveszi az elismerést a Miskolci Egyetem rektorától Prof. Dr. Horváth Zitától

Fotó: Bujdos Tibor

Korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy a felsőoktatási intézményekbe jelentkezett hallgatók száma országosan 11 százalékkal megnövekedett az előző évhez képest. A Miskolci Egyetem is lefaragta a tavalyi visszaesést, idén szintén 11 százalékkal több jelentkezőt tudhat magáénak.

Népszerű a jogi kar

Összesen 4774-en szeretnék a Miskolci Egyetemen megkezdeni tanulmányaikat szeptembertől, közülük 2624-en első helyen jelölték meg az intézményt. A jogi kar hatalmas népszerűségnek örvend a 30 százalékos növekedés alapján. A bölcsészkar és a zeneművészeti intézet hozta az országos átlagot, ahogy a műszaki karok többsége is.

A Földtudományi és az Egészségügyi Kar esetében volt egy kisebb visszaesés. A Gazdaságtudományi Kart illetően is látható mértékű volt a növekedés, a gazdálkodási és menedzsment szak pedig átlag fölötti eredményt ért el. Az Anyagtudományi Kar is hozta az előző évi számokat, az anyagmérnöki szak viszont idén népszerűbb lett, oda a tavalyihoz képest idén kétszer annyian jelentkeztek első helyen.

A Gépészmérnöki és Informatikai Kar kicsivel gyengébben teljesített. Azonban ott is van olyan szak, ahol jelentősen nagyobb volt az érdeklődés 2020-hoz képest.

„Az emelt szintű érettségi tavaly mért negatív hatása és az őszi modellváltás ténye sem tántorította el a diákokat, hogy a Miskolci Egyetemet válasszák, aminek nagyon örülünk. Objektíven nézve sikernek könyvelem el, hogy lefaragtuk a 2020-as hátrányt és hoztuk az országos átlagot a javulást tekintve. A Covid az összes intézmény dolgát megnehezítette, de a beiskolázással foglalkozó kollégáim mindent megtettek ebben a nehéz helyzetben is” – fogalmazott a számok tekintetében Horváth Zita, az egyetem rektora.

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/11-szazalekkal-tobb-jelentkezo-5307004/

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-gazdasagi-kepzesek-a-legnepszerubbek-5299090/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában