felújítás

2021.03.05. 18:00

Folyamatosan készülnek az új buszmegállók

A 25-ös főút mentén, valamint a település belterületén összesen kilenc buszmegálló újul meg Farkaslyukban.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Az egykori bányásztelepülés a közmunkaprogram lehetőségeit használja ki erre a célra, hiszen az anyag és a dolgozók bérköltségeit is ebből a forrásból fedezi. Farkaslyuk polgármestere szerint időszerű volt a fejlesztés, amit a lakosság kiszolgálása mellett turisztikai szempontok is indokolnak.

– Nagy az átmenőforgalmunk Ózd és Szilvásvárad között, ezért az áthaladók megítélését is befolyásolja, hogy milyen képet mutatunk magunkról – fogalmazott hivatalában Pintér Zsolt polgármester. – Emellett a régi megállók már teljes mértékben elavultak. A vasszerkezetű, hullámpala tetővel ellátott építményeket fölösleges lett volna felújítani, a szélvihar vagy a csapadék úgyis hamar tönkreteszi őket. A most fából készülő megállókat Bánrévén láttuk, megtetszett, ezért megvalósítjuk őket.

Pintér Zsolt hozzátette: az első két buszmegálló már kilencven százalékban elkészült, a többivel pedig folyamatosan haladnak. Egy részüket a főúton, a többit pedig Farkaslyuk belterületi útjain, az általános iskola és az idősek otthona környékén alakítják ki. Összesen kilenc új, modern építménnyel gazdagodik a település.

(A borítóképen: A kivitelezés már tart)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában