szépülnek az utcák

2021.03.19. 12:00

Elkezdődött Miskolc utcáin a tavaszi nagytakarítás

Eltávolítják az őszi, téli maradványokat a közterületekről.

20200416 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Megkezdte a Miskolci Városgazda Nonprofit kft. az illegálisan lerakott hulladék elszállítását a megyeszékhelyen.

Fotó: Kozma István

Az egész városban megkezdte a tavaszi nagytakarítást a Miskolc Holding tagvállalataként működő Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. Éppen itt az ideje, mert nagyon sok szennyeződés gyülemlett fel a közterületeken. Több parkban még a tavaly ősszel lehullott falevelek is ott vannak, a járdákat pedig a havazás idején használt síktalanító anyag maradéka szennyezi.

Tavasszal egyébként is elsősorban saralással, a téli síktalanító anyag összeszedésével kezdődik a munka. A seprést egy speciális munkagép végzi, annak érdekében, hogy a szegéllyel rendelkező utakon a felhordott anyagot a leghatékonyabban el tudják tüntetni. A szóróanyagok összeszedése, a gereblyézés és takarítás, városszerte folyamatban van a tömegközlekedési útvonalakon, a parkokban, közterületeken, illetve az ingatlanok 10 méteres tisztán tartási sávján kívül elhelyezkedő járdaszakaszokon és úttesteken.

Terv szerint haladnak

A nagytakarítást egy tervezett ütemterv szerint végzik, az időjárás függvényében. Március végéig az Andrássy utca, a Kiss tábornok utca, az Árpád utca, a Kiss Ernő utca, a Vasgyár és a Komlóstető környékén találkozhatnak az utakon közlekedők a takarítókkal.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. arra kéri az autósokat, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek ezeken a szakaszokon.

(A borítókép a tavalyi tavaszi takarításon készült)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában