beruházás

2021.03.24. 14:30

Elkészült a szennyvízkezelési beruházás

Hosszú távon biztonságosan és a környezeti határértékeknek megfelelően tud működni.

Y. Rendhagyó módon, online tájékoztattak az elkészült beruházásról a járásszékhelyen, és az ünnepélyes szalagátvágást is felvételről tekinthették meg az érdeklődők.

– 1,055 milliárdos szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés valósult meg városunkban a Környezeti és Energiatakarékossági Operatív Program keretében – jelentette be Molnár Oszkár polgármester a kivitelező Penta Kft. projektvezetőjével, Mantlik Péterrel közösen az online felületen megrendezett sajtónyilvános rendezvényen.

Az „Észak-magyarországi Szennyvízelvezetési és -kezelési Fejlesztés 6 nevű projekt a közelmúltban zárult le. A városban működő szennyvíztisztító telep 1978 óta üzemel, a fejlesztésére 2000-ben került sor.

A mostani beruházás célja az volt, hogy a kiépített szennyvíztisztító telep hoszszú távon képes legyen teljesíteni a határértékeket. Illetve a meglévő szennyvízelvezető hálózaton rekonstrukciós munkák elvégzése annak érdekében, hogy megfeleljen a mai kor követelményeinek.

A szalagátvágásról készített rövidfilm bemutatása után Molnár Oszkár elmondta: a beruházás révén fejlődik a településen az infrastruktúra, ami pozitívan hat a város gazdasági életére, növeli az egyes ingatlanok értékét, és a lakosság környezeti biztonsága is megteremtődik. A megújult szennyvíztisztító telep teljesíteni képes a jogszabályok által előírt feltételeket. Elvégezték a meglévő csatornahálózat rekonstrukciós munkáit, amely ennek révén megfelel a mai kor követelményeinek.

A polgármester köszönetet mondott a döntéshozóknak, a Nemzeti Programfejlesztési Irodának, az összességében 4 milliárdos projektben részt vevő további 9 település polgármestereinek és a kivitelező cégnek.

(A borítóképen: Az ünnepélyes szalagátvágás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában