fejlesztések

2021.03.04. 15:00

Az idei esztendőt a gyermekek évévé varázsolják Igriciben

Játszótéri fejlesztéseket is terveznek a településen.

Pap Gyula

Forrás: ÉM

Bölcsődeépítési program veszi kezdetét Igriciben. Csaknem 140 millió forintos beruházás indul tavasszal a településen, amelynek célja, hogy egy 12 férőhelyes modern épület készüljön el, az itt élő családok kisgyermekeinek bölcsődei elhelyezésére. Az épületet a település központjában valósítják meg, így a lakossági igényeket kielégítő, szolgáltató feladata mellett hozzájárul a dél-borsodi kistelepülés gyermek és családbarát arculatának kialakításához – fejtette ki Kislászló Csaba, Igrici polgármestere.

Hozzájárul a település gyermek- és családbarát arculatához – Kislászló Csaba

Gyerekesély Ház

– Másik fontos fejlesztés a Gyerekesély Ház kialakítása. Huszonhatmillió forint ráfordítási költségből indul tavasszal az a beruházás, amelynek során egy olyan épület valósul meg Igrici központjában, ahol az itt dolgozó szakemberek segítik majd a helyi gyermekeket és szüleiket a család és gyermeknevelés bonyolult feladatában. Rendszeres délutáni programokkal, szabadidős rendezvényekkel várják majd ide elsősorban az iskoláskorú gyermekeket. Játszótéri fejlesztéseket is terveznek a településen. Sajnos Igrici község soha nem nyert olyan pályázatot, amelyből A-tól Z-ig meg tudna építeni egy minden igényt kielégítő játszóteret a helyi kisgyermekes családok és óvodás, iskoláskorú gyermekek részére – mondta el a polgármester. – Három-négy év gyűjtögetőmunkájának és a közfoglalkoztatási program helyi sajátosságának köszönhetően azonban ebben az évben sikerül mintegy 15 millió forint értékben olyan játszótéri elemeket letelepítenünk a település központjában lévő Liget nevet viselő közterületre, ami után nyugodt szívvel elmondhatjuk magunkról, XXI. századi játszóteret alkottunk – tájékoztatott Kislászló Csaba.

(A borítóképen: Segítik a gyermeknevelést Igriciben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában