Átmeneti forgalomkorlátozás

2021.03.04. 19:00

Átépítik a minorita templom tetejét

Átmeneti forgalomkorlátozások a minorita templom felújítása kapcsán.

Szaniszló Bálint

20210226 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország A Minortita templom harangtorony cseréjéhez készítik a faszerkezetet szakemberek a Hősök terén lévő szökőkútnál.

Fotó: Ádám János

A Kelemen Didák utcai minorita templom felújítási munkálatai az elmúlt hetekben kezdődtek meg. A templom tetőszerkezetét építik át, lekerült a toronysisak is, melynek helyére új készül.

Depót építettek a térre

Ennek munkálatait a készülő építmény méretei miatt a helyszínen végzi a kivitelező, így a Hősök terén alakították ki az építési depót, ahol mind az építőanyagok tárolása, mind az összeszereléshez szükséges hely biztosított.

A forgalom korlátozása elsősorban a Kelemen Didák utca minorita templom előtti szakaszát érinti, a jobbra kanyarodó sáv részben mintegy 20 méter hosszan. Itt rövid idejű lezárás, a munkavégzéshez szükséges anyag rakodásának ideje alatt, folyamatosan előfordulhat.

Teljes útzár az elkészült toronysisak beemelésekor várható, de ennek pontos ideje még nem ismert. A munkálatok a tervek szerint szeptember 30-ig befejeződnek.

(A borítóképen: A Hősök terén lévő faépítmény is a templom harangtornyának felújításához szükséges)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában