adomány

2021.03.24. 16:00

Adományokat várnak a stációkert befejezéséhez

A város emblematikus tere valósult meg, amely még kiegészítésekre vár.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A város önkormányzata sikeres pályázati forrás elnyerésével megújította a Petőfi teret. A katolikus templom szomszédságában került megépítésre az úgynevezett stációkert. A beruházás révén a környezethez illő tér kialakítását követően a város emblematikus helyszínévé vált. Ahhoz azonban, hogy az új tér elnyerje végső formáját, funkcióját, további kivitelezési munkálatok szükségesek, mely munkálatok finanszírozását már a pályázati forrás nem biztosítja.

Az önkormányzat saját erőből elvégzi a terület parkosítását, kivilágítását, valamint a térfigyelő rendszer kiépítését. A terület funkciójának a kiteljesedéséhez azonban még el kell látni a 14 stációelemet odaillő képi elemekkel, valamint meg kell építeni egy keresztet. Ezen munkálatok finanszírozására kezdeményeztek adománygyűjtést, tájékoztatott Szaniszló János polgármester.

Eddig hat adományozótól több mint egymillió forint gyűlt össze erre a célra, az önkormányzat továbbra is kér minden, a városban lakót, elszármazottat, vállalkozásvezetőt, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák a kezdeményezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában