iskolaigazgatók

2021.03.18. 17:30

A Földesnek is új igazgatót keresnek

Megyénkben nem kevesebb, mint 28 iskola élére keresnek vezetőt.

Hegyi Erika

20200529 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Földes Gimnázium.

Fotó: Bujdos Tibor

Kiírták az oktatási intézmények intézményvezetői pályázatait Borsod-Abaúj-Zemplénben.

Az idén is pályázik

Megyénkben nem kevesebb, mint 28 iskola élére keresnek vezetőt. Ezek főleg vidéki intézmények, de van közöttük három miskolci is. Két általános iskola (Fazekas Utcai Általános Iskola, Petőfi Sándor Általános Iskola) és a Földes Ferenc Gimnázium.

A Kazincbarcikai Tankerületi Központ igazgatójától, Markovicsné Demeter Edinától megtudtuk, náluk öt általános iskola élére keresnek vezetőt. Egy intézményvezetőnek 2021 nyarán lejár a magasabb vezetői megbízása, a többi esetben pedig helyettesítés elrendelésével látták el az elmúlt időszakban az intézményvezetői feladatokat, amelyek 2021 augusztusában megszűnnek.

A Földes Ferenc Gimnázium igazgatói posztjára már tavaly is kiírták a pályázatot. Erre azért volt szükség, mert Veres Pál, korábbi intézményvezető 2019 októberében Miskolc polgármestere lett. Tavaly hárman pályáztak: Fazekas Róbert, a gimnázium igazgatóhelyettese, Kovács Benedek, az iskola fizika–informatika szakos tanára, és Hajdu Hajnalka, a sajószögedi általános iskola igazgatója. Végül az Emberi Erőforrások Minisztere érvénytelennek nyilvánította a pályázatokat, az intézményvezetői feladatokkal Fazekas Róbertet bízta meg. Érdeklődésünkre Fazekas Róbert azt mondta, az idén is pályázott a vezetői posztra.

A pályázatokat egyébként március 18-áig, azaz a mai napig kellett benyújtani. A pályázatról az oktatásért felelős miniszter dönt, melynek határideje június 28-a.

Ajánlások

Az előző évektől eltérő módon a Földes Ferenc Gimnázium nevelőtestülete még a pályázatok benyújtásának határideje előtt véleményt formált, és nyílt levélben fogalmazta meg ajánlásait, elvárásait, elsősorban a leendő pályázók számára, öt pontban foglalták össze, mit várnak el a pályázóktól. Többek között azt, hogy a jogszabályban előírt kötelezettségek, szakmai gyakorlat mellett rendelkezzen az adott iskolatípusban eltöltött gyakorlattal is, ami ebben az esetben középiskolában, gimnáziumban eltöltött éveket jelent.

Hamarosan kiderül

Szűcs Tamástól a PDSZ intézményi csoportképviselőjétől megtudtuk, az iskolában külsős pályázók nem érdeklődtek. Az, hogy pontosan kik pályáztak a Földes Ferenc Gimnázium intézményvezetői posztjára, pár nap múlva derül ki.

(A borítóképen: A miskolci Földes élére is vezetőt keresnek, miután a korábbi igazgató, Veres Pál polgármester lett)

 

https://boon.hu/vezeto-hirek/harom-palyazat-erkezett-a-foldes-ferenc-gimnazium-igazgatoi-posztjara-4292352/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában