anno 2001-ben írtuk

2021.03.10. 07:30

A belvárosi rendőrőrsöt térfigyelő kamera váltja

Egyéves vezetői időszakát értékelte Pásztor Albert, Miskolc rendőrkapitánya. Az értekezletről 2001. március 7-én tudósított az Észak-Magyarország.

Kecskemét, Petőfi Sándor utcában a zebrát is térfigyelő kamera figyeli a sok szabálytalanság miatt. Az önkormányzat nyilvántartásai szerint jelenleg Kecskeméten 82 helyszínen 192 darab térfelügyeleti kamera, további 37 helyszínen pedig 68 darab rendszámfelismerő kamera működik. 20190704 Fotó: Bús Csaba BCS Petőfi Népe Kecskemét

Forrás: Illusztráció/MW

Fotó: Bús Csaba

Összességében javuló helyzetről tájékozódhatott a megyei napilap olvasóközönsége.

Veszélyben a víkendtelkek

Majdnem minden második, ismeretlen elkövető ellen induló ügyben megtalálták a tettest. Egyre több bűnözőt „munka közben” érnek tetten. Ez nemcsak statisztikai adat, de a helyiek biztonságérzetében is megmutatkozó tény – hangoztatta a kapitány. Ugyanakkor van még tennivaló a hétvégi házas övezetben elkövetett betöréses lopásokkal kapcsolatban. A víkendtelkek rendkívül veszélyeztetettek.

Hamarosan megszűnik a belvárosi rendőrőrs, de a rend­őri jelenlét megmarad Miskolc szívében. A Búza tértől a Városház térig pedig kamerarendszert építenek ki. Ha a közbiztonság fenntartásában kedvezőek lesznek a tapasztalatok, a technikai eszközt más városrészekben is igénybe veszik, ígérte Pásztor Albert.

(A borítóképen: A kamera fontos eszközzé lépett elő a bűnüldözésben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában