Időjárás

2021.02.17. 10:17

Vigyázat, ónos eső várható! Mutatjuk, hogy melyik területeken

Borsod-Abaúj-Zemplén megyére ónos eső veszélye miatt figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az előrejelzések szerint az északkeleti tájakon marad a borongós idő. Egy csapadékzóna érkezik északnyugat felől és a keleti vidéken estig kitart majd a csapadékhullás. Elsősorban reggel, kora délelőtt helyenként átmeneti ónos/fagyott eső is előfordulhat, majd zömében esőre, záporra kell számítani, de az északkeleti megyékben végig havazás lesz a jellemző.

Szerda éjfélig néhány centiméteres friss hóréteg is kialakulhat. A többnyire mérsékelt déli, délnyugati szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul, megélénkül, egyes részeken meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán jobbára 4 és 10 fok között várható, de északnyugaton egy-két fokkal enyhébb, északkeleten pedig több fokkal hűvösebb idő valószínű. Késő estére -3 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Fotó: OMSZ

Szerda estétől csütörtök reggelig

A felhősebb keleti tájakon kitarthat a csapadék, a Tisza felső részén még hószállingózás, ám délebbre haladva esőre kell számítani, hajnalra pedig mindenütt megszűnik a csapadéktevékenység. Az északnyugati szél helyenként élénk, erős lesz. A késő esti -3, +4 fokról hajnalra -5, +2 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtök reggeltől csütörtök éjfélig

Általában változóan felhős lesz az ég, több órára kisüt a nap, csak északkeleten lehet több a felhő. Napközben csapadék nem valószínű, de hajnalban, reggel északkeleten, keleten helyenként havazás, havas eső előfordulhat. Az északnyugati szelet több helyen élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 6 és 11 fok között várható, de az Északi-középhegységben 2, 5 fokot is mérhetnek.

Orvosmeteorológia

Az időjárás most mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli. Sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. Megnövekszik a reakcióidő, ezáltal a közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában