egészségközpont

2021.02.11. 08:30

Új egészségközpont létesül Arlóban

A jövőben egy helyen összpontosul majd az arlói egészségügyi szolgáltatás.

Marosréti Ervin

A tervek szerint 2022ben adhatják át Arló nagyközség új egészségközpontját, amelyet a régi épület felújításával, valamint egy új szárny hozzáépítésével valósítanak meg. A település a célok megvalósítására 180 millió forint támogatást kapott, ennek köszönhetően a jövőben egy helyen összpontosul majd az arlói egészségügyi szolgáltatás.

Hozzáépítenek

– Nagyon örülünk, hogy megvalósulhatnak a terveink – tette hozzá az irodájában a település polgármestere. – Ahogy kézhez vettük az értesítést, szinte azonnal megkezdtük az előkészületeket. 180 millió forint áll majd a rendelkezésünkre, ebből a meglévő háziorvosi rendelő kap egy teljes körű felújítást, a mögötte lévő területen pedig egy új épületet húzunk fel, amelyben a két védőnői és a gyermekorvosi rendelő kap majd helyet. Utóbbinál ugyanis a jelenlegi nagyon pici, leromlott állagú, ezért indokolt a változtatás. Ezzel sikerül majd a településen egységesíteni az egészségügyi ellátást, gyakorlatilag minden ezen a helyen, korszerű körülmények között működik majd.

Dr. Vámos Istvánné megjegyezte: egyelőre a pandémia miatt kétséges, hogy mennyire gyorsan haladnak majd a kivitelezéssel, de jövőre egész biztos, hogy átadják az arlói egészségközpontot, amely a négyezer fős lakosságot maximálisan ki tudja majd szolgálni. Leporolják a korábbi terveket, újra megkérik az építési engedélyeket, mert ezek idő közben már érvényüket vesztették. Az előkészítő szakasz gyorsaságától függ, hogy a következő mérföldkőhöz, vagyis a felújításhoz és az építéshez mikor jutnak majd el.

(A borítóképen: Az új arlói egészségközpont látványterve)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában