Elismerés

2021.02.19. 18:00

Szépkorúakat díjaztak

Háromfordulós, bűnmegelőzési online vetélkedőt hirdettek, amelyre több százan jelentkeztek.

Horváth Imre

balról: Szûcs Tibor, Simkó Imre, Mucsiné Misley Erzsébet, Egressi Andrásné, Lukács-Pete Mária és dr. Dobos László

Fotó: Bujdos Tibor

A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány csatlakozott a 3. Kor Egyeteme Miskolc Közhasznú Alapítvány által szervezett EduSenior Információs és Tanácsadó Programhoz.

Az „Összefogás és összetartozás nemzedékeken keresztül” címet viselő EduSenior Információs és Tanácsadó Program az időskorú embereknek és a többgenerációs családoknak nyújt információs tudásbázist. Az alprogram célja ugyanis a szépkorúak részére történő speciális bűnmegelőzési ajánlások és információ átadása karanténkörülmények között is.

A program kapcsán dr. Dobos László, a 3. Kor Egyeteme Miskolc Közhasznú Alapítvány elnöke, Miskolc díszpolgára elmondta, több mint 1600-an vettek részt a tizenkét alprogramjában egy év alatt. A karanténprogram Laci bácsi levelei címmel indult el azokkal, akik a Szépkorúak Akadémiáján vettek részt, úgy döntöttek ezt szélesítik, hogy minél több szépkorúhoz eljussanak a pandémiás helyzetben is.

A célközönség körében még a tavalyi évben hirdették meg a „Védje magát! Maszkban is!” című háromfordulós játékot, mellyel kapcsolatban Simkó Imre r. alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztály vezetője elmondta, elsőre nem voltak biztosak benne, hogy az idős emberekkel online formában megtudják majd ismertetni a bűnmegelőzési ajánlásaikat és azokat az új típusú bűnelkövetési módszereket, amelyekkel a megyénkben találkozni lehet. De ma már sztereotípia, hogy a szépkorúak ne értenének a modern információs eszközökhöz vagy a világhálóhoz, ezt bizonyította a játék is, amelyen rengetegen vettek részt.

A feladatok

Először egy tudást közvetítő kvízjátékot tartottak, amely a téli időszakra irányította rá a figyelmet, az év végi ünnepek esetleges veszélyeire, a különböző bűnelkövetői magatartásokra, illetve az ellenük való védekezésre is.

A beugró kvíz kitöltése után, a szintén jelentős információtartalommal bíró keresztrejtvény kitöltése vezetett a harmadik fordulóhoz. Itt egy bűnmegelőzési történetet kellett írniuk a pályázóknak.

A kihívást teljesítők közül három nyertest emelt ki a zsűri, illetve egy különdíjast, aki írásával lenyűgözte az ítészeket. A díjakat Simkó Imre, dr. Dobos László és Szűcs Tibor, egy miskolci távfelügyeleti szolgáltató cég ügyvezetője adta át. 1. helyezett lett Lukács-Pete Mária, 2. helyezett Egeresi Andrásné, 3-ik Kis Tiborné, a különdíjas pedig Muficsné Misley Erzsébet. Mindannyian ajándékcsomagot vehettek át.

(A borítóképen: Szűcs Tibor, Simkó Imre, Muficsné Misley Erzsébet, Egeresi Andrásné, Lukács-Pete Mária és dr. Dobos László a díjátadón)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában