felújítás

2021.02.20. 16:00

Nem túl sokáig bírta a buszmegálló üvegfala

Van, aki szerint a hideg, mások szerint a vandálok áldozata lett az üvegfal.

Szaniszló Bálint

Forrás: Olvasónk küldte

Minden idők legnagyobb szabású buszmegálló-felújításának nevezték a még tavaly ősz végén megkezdődött miskolci projektet, amely persze pró és kontra kivívta az utazók véleményzuhatagát. Volt, aki dicsérte, hogy végre új, korszerű esőbeállók lesznek sok helyen. Mások joggal vetették fel, hogy miért télen, amikor fagy van, hideg és hóesés, végzik azt a munkát, ami jó időben kényelmesen elvégezhető.

Az történt ugyanis, hogy a régi megállókat szépen lebontották, és amolyan kényelmes tempóban elkezdték építgetni az újakat. Heteken át se tető, se oldalfalak nem védték a megállóban várakozókat az időjárás viszontagságaitól.

Van persze, ahol már végeztek az építők az új megállókkal, és az utazóközönség ki is próbálhatta a beállókat. Az avasi városközpontban is ilyen új megálló várja a várakozókat.

Összetört az üvegtábla

Néhány napja arra lettek figyelmesek az arra járók, hogy az egyik üvegtábla ripityára tört, és a törmelékek elborították a padot és a beállót teljesen. Az első vélemény az volt, hogy erejükkel nem bíró vandáloknak esett áldozatul a hatalmas üvegtábla, egy utas viszont azt állította, hogy maga is látta, amikor a nagy hideg hatására történt a fatális baleset. Akár egyik, akár másik verzió az igazság, egy biztos: a megálló „huzatos lett”.

(A borítóképen: Ripityára tört a vadonatúj megálló üvegfala)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában