akciós a szellemház

2021.02.25. 17:30

Leértékelve árusítják a húszemeletes házat

Nem sikerült vevőt találni a ma már kísértetháznak tűnő volt lakóépületre.

Szaniszló Bálint

20201231 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Húszemeletes lakóház helyzetképe.

Forrás: ÁJ

Fotó: Ádám János

A korábbi 622 millió forintos bruttó vételár helyett immár 10 százalékkal olcsóbban, 560 millió forintért keres új tulajdonost a város ikonikus épületének, a Szentpéteri kapu 70. szám alatt található húszemeletes épülethez a városi önkormányzat, pontosabban a vagyonkezelő Miskolc Holding Zrt.

Ha olcsóbb, kelendőbb

Az előző városvezetés idején felújításra, a mostaninál eladásra szánt magasházat szépen, fokozatosan kiürítették. Az előző, Kriza Ákos polgármester vezette önkormányzat tervet készített az épület hasznosítására. Az volt az elképzelés, hogy apartmanházzá alakítják át, amely – amolyan jobb minőségű munkásszállásként – a városban letelepült cégek vezető beosztású dolgozóinak szolgált volna szálláshelyül. A többmilliárdos projektre állami támogatást nyert az önkormányzat, ennek fényében kezdték el kiüríteni az épületet.

A tavaly őszi önkormányzati választás után a jelenlegi városvezetés azonban leállította a projektet, és tavaly nyáron eladásra kínálta a már említett 622 millió forintért az ingatlant. Vevő nem akadt rá, bár vannak olyan hírek, hogy érdeklődő akadt, de a feltételek nem voltak megfelelőek számára.

Egy januári újraértékelés nyomán a vételár már lecsökkent 560 millióra, és igény esetén a befektető – parkolók kialakítása végett – megkaphatja az épület melletti mintegy 500 négyzetméteres zöldterületet.

(A borítóképen: Az épület és a környék is lepusztult)

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/mma-mar-egy-kisertethaz-a-huszemeletes-epulet-5092597/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában