mínuszok

2021.02.13. 12:30

Bekuckóztak az állatok a dermesztő hidegben

A hidegben a kedvenceinkről is gondoskodni kell – figyelmeztetnek az állatvédők.

Detzky Anna

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A hirtelen leszakadt hóréteg az állatmenhelyeket is váratlan feladatok elé állította. A Miskolci Állatsegítő Alapítványnál (MÁSA) már nagyban folyik a hólapátolás.

Főtt étel és szalma

– A kutyáknak ilyenkor extra szalmát teszünk az óljukba, hogy jól be tudjanak kuckózni és napjában többször cseréljük a vizüket, ha befagy. Az udvaron pedig elkezdtünk havat lapátolni. Mikor ki csinálja, ma éppen én voltam a soros – mondta Horváth Rita, a MÁSA Sajószigeti úti telephelyének vezetője. – Ha a kutyusok megfelelő, energiában dús eledelt kapnak, akkor nem okoz gondot a kinti tartás sem. A cicák pedig nálunk bent laknak, úgyhogy velük ilyen szempontból nincsen gondunk. Mi hidegben mindig főtt ételt adunk az állatoknak. Egy megfelelően szalmázott, nem túl nagy ólat a jóllakott ebek könnyen belehelnek maguknak. Elég, hogyha összegömbölyödve éppen elférnek benne, akkor jó meleg lesz nekik a bélelt házikó. Paradox módon zimankós időben kevesebb kóbor kutyust kell mentenünk, mert ilyenkor ők sem szívesen mozognak, hanem inkább meghúzzák magukat valahol.

(A borítóképen: Az állatok is fáznak a mínuszokban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában