ezt írtuk anno 1991-ben

2021.01.15. 07:30

Ufót láttak Lillafüreden

A levegőt taposta a menekülő fiatalemberek lába.

Földönkívüli-élményről írt 1991. január 11-én az Észak-Magyarország.

Végre a busz is megjött

A lap másodkézből származó információt osztott meg a színes történetek számára fenntartott utolsó oldalon.

A földönkívüli valamivel való találkozást három miskolci fiatalember élte át. Lillafüred felől tartottak Diósgyőr felé, amikor „Hámor magasságában furcsa zajokat hallottak a hátuk mögött. A ködön át beszédfoszlányokat észleltek, de nem értettek egy szót sem. Aztán vélhető volt valamiféle surrogás is, ami hasonlatos egy száguldó bicikli kellette hanghoz. Este 18 óra volt. Jármű nem járt az úton. A három fiú (Roland, István és József) előbb hallgatózott, várt, aztán futni kezdett. Azaz, csak futottak volna.”

Úgy érezték, hogy megemelkednek, a lábuk a levegőt taposta. Valahogy a Molnár csárda elé keveredtek, s ott egyikük az észlelte, hogy egy fényes, lüktető valami elindul fölfelé, a Molnár-szikla felé. Reszkettek. Iszonyúan hosszúnak tűnő idő után jött a busz. Otthon mindent elmeséltek a szüleiknek. Az egyik srác kérte, hogy éjszaka ne kelljen egyedül aludnia – jegyezte meg a lap.

Az írás ezekkel az információkkal egészült ki: 16 éves diákokról van szó, régi erdőjárók. Egy kislány miatt az utóbbi hetekben csaknem naponta megfordultak Lillafüreden. Nincs vaj a fejükön, iskolai mulasztás nem terheli a lelküket, betegségben sem szenvednek.

(A borítóképen: Általában ilyennek ábrázolják az azonosítatlan repülő tárgyakat)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában