Ezt írtuk anno 2001-ben

2021.01.20. 07:30

Szőrén-szálán eltűnő ebek

Bizarr bűneset miatt szólaltak meg a megyénkbeli kutyások.

A bundájukért nyúztak meg kutyákat a Dunántúlon – a bőrük a fővárosban került elő. A hír 2001 januárjában borzolta a jó érzésű emberek kedélyét. Az Észak-Magyarország a január 25-i számban szólaltatta meg a helyi kutyásokat, akik Borsod-Abaúj-Zemplénben nem tudtak kutyanyúzásról.

Keverékek inkább biztonságban

A Miskolci Állategészségügyi telepen ugyanakkor arra a jelenségre hívták fel az érdeklődő újságíró figyelmét, hogy náluk mostanában több az olyan ügyfél, aki eltűnt fajkutyáját keresi – nem oda vitték-e be. Az elmúlt hetekben elsősorban újfundlandik, német juhászok és golden retrieverek tűntek el nagyobb számban – írta meg a megyei napilap.

A keverékek bundája nem értékes, ez védelmet jelenthet számukra – tették hozzá.

A cikk alkalmat adott arra is, hogy az állattartás, állattenyésztés némely visszásságát az olvasók figyelmébe ajánlják. A jogalkalmazás kedvez a kutyagyárak létrejöttének és működésének. Hiába van állatvédelmi törvény, hiába szerepel nyolc éve a miskolci ebrendeletben, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie annak, aki ebtenyésztéssel akar foglalkozni, ha senki nem tesz eleget a jogszabályban vagy a rendeletben foglaltaknak – mondta például a 2001-es helyzetről a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének egyik helyi tagja.

(A borítóképen: A tenyésztést és az ebtartást szabályozó rendelkezések betartatása mellett érveltek egy különös eset kapcsán a borsodi kutyások)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában