Ezt írtuk anno 1990-ben

2021.01.03. 07:30

Polip, malac, szalagos fánk

Év végi téma: hogyan köszönt a megyére az új esztendő.

20190709 Miskolctapolca fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Hotel Juno bejárás.

Fotó: Ádám János

Évről évre visszaköszön az Észak-Magyarországban a szilveszteri készülődésről szóló beszámoló. Most az 1990. december 29-i lapszámot idézzük.

Több vendéglátóhely terveibe nyerhetett betekintést a korabeli olvasó. A lillafüredi Palotaszállóban például az ötszáz férőhelyből háromszázhúsz szolgálja a hotel vendégeinek szórakozását, a többi asztalt a városból érkezők foglalták le. Helyi különlegesség a pisztránggal töltött paradicsom és a parasztos libamáj.

A Juno ezen a szilveszteri mulatságon kizárólag a saját szállóvendégeit szórakoztatja – telt ház van. A menüben polipos tengeri koktélt, sült malacot, szalagos fánkot kínálnak.

Az otthon mulatókra is gondol az újság, megszólaltatva az élelmiszer-kereskedelem illetékeseit: van-e elég virsli, kocsonyánakvaló és malac­hús a boltokban.

Nagyon fogy a pezsgő

Az élelmiszer-kereskedelem kínálati helyzetben van. Így volt ez már karácsony előtt is: kenyér, tej, sütemény, szaloncukor, hús bőven volt a háromnapos ünnepre. S ez a helyzet most, szilveszter előtt is – összegezte a nyilatkozók egyike.

Ehhez képest az üzletekben szétnéző újságírók nem éppen árubőségről számoltak be ugyanebben a cikkben. Az óév utolsó óráihoz közeledve kérdéses volt, lesz-e pezsgő a későn ébredőknek: az egyik belvárosi áruházban tíz perc alatt eladtak húszládányit egy külföldi csoportnak. Ez 320 üveg.

(A borítóképen: A Hotel Juno napjainkban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában