megkérdeztük

2021.01.15. 14:30

Megkérdeztük: Legyen idén kocsonyafesztivál?

20200215 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Kocsonyafesztivál.

Forrás: ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

 

Józsa Zoltán

„Örülnék, ha meg lenne tartva, még ha most bizonytalan is a sorsa. Reméljük, hogy amikor megrendeznék a fesztivált, már nem lesz olyan vészes a járványhelyzet, bízunk benne. Annak is örülnénk a város szempontjából, ha érkeznének látogatók más városokból is. Ennek bele kéne férnie az önkormányzat költségvetésébe, a mostani megszorítások – a dráguló buszjegyek, lakbér – mellett is.”

Józsa-Balogh Anett

„Mi miskolciak vagyunk, más években is előszeretettel jártunk a kocsonyafesztiválra, úgyhogy örülnénk, ha most is lehetne egy ilyen nehéz év után. Örülünk a látogatóknak, akik emiatt szokták felkeresni Miskolcot. Minél többen vagyunk, annál jobb! Reméljük, hogy a járványügyi szempont már nem lesz kérdés akkor, amikor felmerül, hogy megrendezik-e a fesztivált, vagy sem.”

Feketéné Borbás Éva

„Szeretném ha lenne, attól függetlenül, hogy maszkot kellene hordanunk. Annyira el vagyunk zárva mindentől, hogy jó lenne végre valami program. Úgy gondolom, az emberek örülnének neki. Nem az a kérdés, hogy megérné-e, hanem hogy az emberek mennyire örülnének neki. Én minden évben szerettem kijárni rá, akkor is, amikor rossz idő volt, akár barátokkal, akár férjemmel mindig nagyon jól éreztük magunkat.”

Bodnár Veronika

„Szerintem nem kell megtartani. Ebben a vírushelyzetben nekünk kell vigyázni magunkra, ezt gondolom. A városnak egyébként biztosan lenne pénze rá, az államtól is kapott támogatást, de szerintem nem erre kellene most költeni. Mindenki vigyázzon inkább az egészségére. Kilátogattam már korábbi években a kocsonyafarsangra, de idén mindenképpen inkább az egészségünkre kell, hogy koncentráljunk. Idén ezt ki kell hagyni.”

Pál Gyuláné

„Első az egészség. Voltam már néhányszor a fesztiválon, de most mindenképpen a járvány szempontja elsődleges, nem kérdéses, hogy megteheti-e a város, vagy sem. Szerintem kötelező maszkhordás és távolságtartás mellett sem lenne kivitelezhető. Ezt az áldozatot most be kell vállalni azért, hogy a későbbiekben ezt is, és minden más rendezvényt is meg lehessen tartani. Ezt az áldozatot most meg kell hozni.”

Csősz Etelka

„Nem tartanám jó ötletnek, ha megtartanák. Ha a körülmények engednék, akkor biztosan örülnének az emberek, de mivel nincs pénze a városnak, és még a járvány is tart, nem lehet megoldani. Szerintem félnek is az emberek, úgyhogy még korai lenne egy ilyen volumenű esemény. Én minden évben részt vettem, szétnéztem rajta. Ebben

az évben kénytelenek leszünk lemondani róla. Sok mindenről le kell most mondani.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában