havazás

2021.01.25. 10:33

Húsz centis hóra ébredtek a hegyekben

Fakidőlés, járatkimaradás és áramszünet is nehezítette a bükki és zempléni települések életét hétfőn.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

Diósgyőrben jókora latyakra, a hegyekben viszont 20 centiméteres hóra ébredtek hétfőn az emberek. Regécre nem ment fel reggel a fél 7-es busz, és az áramszünet is nehezítette a helyiek életét, tudtuk meg Bakos Ferenctől, a település polgármesteréről. Mint mondta, a környéken több helyen is fák dőltek az utakra, ami tovább rontott a helyzeten. A gyerekeket nem engedték a szülők iskolába, őket egyébként a falubusz szállítja reggelente. Fonyba, a Közös Önkormányzati Hivatalba sem mentek be a dolgozók az áramszünet miatt. Regécen elmaradt a háziorvosi rendelés, és az áramszünet miatt a középületekben és több magánházban nem volt fűtés. Bakos Ferenc maga indult traktorral, hogy letolja a havat a vár felé vezető útról. A helyiek attól félnek, hogy az erős szél miatt hófúvás teszi majd még járhatatlanabbá az utakat.

Kimaradt a buszjárat

Bükkszentkereszten is 20 centiméteres hó miatt örülhetnek vagy bosszankodhatnak az emberek. Reggel az 5.40-es busz még fel tudott menni, és visszafelé sem volt gond, de aztán Lillafüred közelében fák dőltek az útra, így a következő busz már csak 8.30-kor indult a településre. Solymosi Konrád polgármestertől megtudtuk, a busz vonalát a közútkezelő folyamatosan takarította, az önkormányzati utakat pedig az önkormányzat traktorai tisztították. A mellékutakon még voltak problémák reggel, de azért autóval óvatosan is lehetett közlekedni.

- Mi fel vagyunk készülve ezekre a helyzetekre, és örülünk a hónak, hiszen ezt vártuk – fogalmazott a polgármester.

Répáshután is a reggeli járatkimaradás okozott csak gondot, tudtuk meg Erdős Tamás polgármestertől. Ő maga is kora reggeltől takarítja a 12-15 centis havat a község útjairól. A falubusz reggel elvitte a pedagógusokat a bükkszentkereszti iskolába, de a felsősök otthon maradtak, és online oktatás keretében tanulnak.

Diósgyőrből azonban gond nélkül eljutottak az emberek a belvárosba hétfő reggel. A mellékutak latyakosak, hókásások voltak, úgyhogy itt csak lassan és körültekintően lehetett közlekedni, de a város felé haladva már csak vizes utakkal találkoztak a autósok. Több olvasónk is azt mondta, hogy a buszmegállók környéke és a főutak melletti járdák tiszták voltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában