verseny

2021.01.16. 16:30

FBI-ügynökök versenyben

A pincérszakmáról készítettek prezentációt a forrói gyerekek, nagy sikerük lett.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Első helyezést értek el a Forrói Gárdonyi Géza Általános Iskola nyolcadikos diákjai a területi angolversenyen. A tehetséges tanulók angoltanárától, Nyitrainé Varga Ágnestől megtudtuk, a megméretést, csakúgy mint az elmúlt években, a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Kereskedelmi, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája hirdette meg. Korábban már kétszer indultak az iskola Kincskereső versenyén, de akkor nem végeztek ilyen rangos helyen.

A mostani nyolcadikos évfolyamra sok ügyes, jó képességű diák jár – Nyitrainé Varga Ágnes

– Sajnáltam volna, ha elmarad a megméretés a járvány miatt, és nagyon örültünk, amikor kiderült, hogy mégis megrendezik online, mert a mostani nyolcadikos évfolyamra sok ügyes, jó képességű diák jár. A mi csapatunk az FBI Agenets (FBI-ügynökök) nevet választotta, tagjai Gáspár Margarét, Szunyogh Tamás és Rabács Tivadar. Az első fordulóban egy online feladatsort kellett megoldaniuk, amit szinte teljesen egyedül készítettek el, ugyanis amikor a diákjaim ezen dolgoztak, én betegszabadságon voltam, csak a Facebookon keresztül és e-mailban tudtuk a kapcsolatot tartani. A második fordulóban prezentációt kellett összeállítaniuk a gyerekeknek. Ez érdekes és kreatív feladat volt. A versenyt hirdető iskola képzései közül ki kellett választaniuk egyet, és ehhez készítettek prezentációt, 10 diával illusztrálva. A tanítványaim a pincérszakmát választották. Angolul leírták a szakma szépségeit előnyeit, és hogy hogyan kellett a vendéglátásnak alkalmazkodnia a járványhelyzethez. Diákjaim prezentációja nagyon tetszett a zsűrinek, így az első helyet ítélték oda nekik – sorolta a pedagógus.

A csapat

Hozzátette: a gyerekeknek sokat jelentenek ezek a versenyek, hiszen azonfelül hogy rengeteget tanulnak a felkészülés közben, a jó eredmény motiválja őket a további tanulásra.

– Margarét csendes, nyugodt természetű, de nagyon érdekli az angol nyelv. Voltam már vele más területi versenyen is, ahol szintén sikeresen szerepelt. Nagyon szereti a képregényeket, amelyeket angolul olvas, ez pedig fejleszti a tudását. Tamásnak sokrétű az érdeklődése. Jól ért az informatikához, így sokat segített a prezentáció összeállításában, az ő ötletei alapján készültek a különböző oldalak. Tivadar pedig az egyik legaktívabb diák angolórán is. Neki nincs lehetősége, hogy digitális eszközök segítségével tanulja a nyelvet, de könyvből sokat készül, mert nagyon érdekli az angol nyelv – mutatta be tanítványait a pedagógus. Hozzátette: a gyerekek tanszercsomagot kaptak a Szerencsi Szakképzési Centrumtól, és egy nyelvvizsgára felkészítő könyvet, aminek Tamás nagyon örült, mert mint mondta, a testvére is tudja majd használni.

– Nagy öröm számomra, hogy tanítványaim tehetségét a különböző versenyekre történő felkészítéssel is fejleszthetem – tette hozzá a pedagógus.

(A borítóképen: Szunyogh Tamás, Gáspár Margarét, Nyitrainé Varga Ágnes, Rabács Tivadar János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában