Nincs bevétel

2021.01.31. 09:00

Elúsztak a bérek a miskolci fürdőben

A zárva tartó fürdők és strandok nem termelik meg a dolgozók bérét.

Szaniszló Bálint

20200514 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Miskolctapolca életképek. A Barlangfürdő.

Fotó: ÉM

A koronavírus-világjárvány tragikus gazdasági hatásai Miskolcot sem kerülték el, a veszélyhelyzet miatti bezárások a legnagyobb csapást a szolgáltatóiparra, a vendéglátásra és a turisztikai vállalkozásokra mérték.

Bevétel nélkül

2020. november 11-én – a kormány döntésének megfelelően – bezártak a miskolci fürdők: a selyemréti strand, a tapolcai strandfürdő és a barlangfürdő is. A Miskolc Holding Zrt. és a Miskolci Fürdők Kft. vezetése igyekezett megóvni a dolgozók munkahelyét, elkerülni az elbocsátásokat, ezért a fürdők azon munkatársait is, akik nem tudtak munkát végezni, novemberben továbbra is 100 százalékos béren foglalkoztatták, annak ellenére, hogy a fürdők egyetlen forintnyi bevételt sem termeltek.

A bevételek elmaradása miatt a Miskolci Fürdők Kft. dolgozóinak bérét decemberben csökkenteni kényszerült a munkáltató, február 1-től pedig kénytelen átmenetileg fizetés nélküli állásidőt elrendelni 144 alkalmazottja közül 79 esetében.

Annak érdekében, hogy a társadalombiztosítási, egészségügyi szolgáltatások továbbra is megmaradjanak a fürdő dolgozói számára, a Miskolci Fürdők Kft. az állásidő időszakában továbbra is megfizeti az alkalmazottak helyett a kötelezően fizetendő egészségügyi szolgáltatási járulékot.

(A borítóképen: A barlangfürdő is bezárt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában