úthiba

2021.01.15. 17:00

Elkészült a kátyútérkép, kezdődhet a munka

Encsen a tervek szerint minden úthibát kijavítanak.

Hegyi Erika

20201007 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Illusztrációs fotó a jelenlegi kátyúhelyzethez.

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

Elkészült Encs kátyútérképe, adta hírül a napokban Mikola Gergely, a város polgármestere. Az encsi önkormányzat műszaki osztályának munkatársai az elmúlt hónapokban felmérték a település utcáinak állapotát. Dokumentálták a javításra és kátyúzásra szoruló szakaszokat, amit online formában is rögzítettek. Ezt Encs honlapján bárki megtekintheti.

„Sajnos nem jó a helyzet, de a problémára hosszú távú megoldást keresünk” – írta a polgármester. Arra is lesz lehetőség, hogy ha a város lakói olyan kátyúról tudnak, amely nem szerepel a térképen, akkor arról értesítsék a műszaki osztályt.

„A felmérés után úgy döntöttünk, hogy júniusig, minden hatáskörünkben található úthibát, amely a térképen szerepel, kijavítunk. Erről már szerződést is kötöttünk, és tavasszal a Szeles utca utolsó szakasza, valamint a Dobó utca új aszfaltszőnyeget kap. A kátyútérképet félévente frissítjük, jelöljük az általunk felmért, valamint a lakók által beküldött úthibákat, és jelölni fogjuk a már megoldott problémákat is” – jelezte a polgármester.

Átadott kamerarendszer

A napokban átadták az abaújdevecseri városrész aluljárójának kamerarendszerét is. „Bízom benne, hogy kevesebb szemetet dobálnak majd szét, megszűnik a bűz és a közbiztonsággal sem lesz probléma. Jövő évi tervünk, hogy a vasútállomás aluljáróját is az önkormányzat tartsa fenn. Miután rendbe tettük, itt is kamerákat helyeznénk el” – jegyezte meg Mikola Gergely.

(A borítóképen: Dokumentálták a javításra és kátyúzásra szoruló szakaszokat (illusztráció))

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában