megállapodás

2021.01.12. 09:30

Együttműködés, nem csak az éterben

Oktatási és kutatási partnerséget is jelent a jövőben a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió kapcsolata.

Méhes László

Dr. Mátyás Lajos, a Csillagpont Rádió Alapítvány kuratóriumának elnöke és Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora

Fotó: Bujdos Tibor

Az egészség témaköréhez, valamint az azzal összefüggő oktatási-képzési, kutatási-fejlesztési tevékenységekre egyaránt kiterjedő együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem és a Csillagpont Rádió Alapítvány. A társadalmi kötelezettségvállalás jegyében született szerződést hétfőn látta el kézjegyével Horváth Zita rektor és az alapítvány kuratóriumának elnöke, Mátyás Lajos.

A Miskolci Egyetem az elmúlt hónapokban több megállapodást kötött a régió társadalmi, gazdasági és államigazgatási szervezeteivel, többek között a megyei kereskedelmi és iparkamarával, valamint a Miskolci Szakképzési Centrummal. A felsőoktatási intézmény ezekkel a partnerségekkel is hangsúlyozni kívánja, hogy csaknem valamennyi tudományterületet lefedő universitasként, sokoldalú tudásközpontként hatékony szerepet vállal a térség életében – emlékeztetett az aláírást megelőző sajtótájékoztatón a rektor.

A felsőoktatási intézmény a számos társadalmi korosztályt érintő tevékenységével hozzá szeretne járulni a vidék megtartóerejének növekedéséhez, és felhívni a figyelmet arra, hogy a megye tanulás és munkalehetőség tekintetében egyaránt kiváló lehetőségeket kínál.

Több évtized óta

Az egyetem és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház több évtized óta kapcsolódik egymáshoz oktatási és kutatási területen, ennek a szakmai partnerségnek a további szélesedésére számít az egyetem vezetője. Megerősítette ezt a várakozását Mátyás Lajos, a Csillagpont Rádiót működtető alapítvány elnöke is, aki szerint az összefogás a jövőt célozza. A fejlődésre példaként hozta fel működésük elmúlt tíz évét, amely idő alatt az egészség-, sporttematikájú kisközösségi rádióból közszolgálati adóvá váltak. Napjainkban Miskolc 30-40 kilométeres vételkörzetében kapcsolódnak a közélethez.

A kuratórium elnöke elmondta: a rádió és az egyetem együttműködésével az interaktív partnerséget célozták meg, amelynek csupán egyik részét jelenti az intézmény működésével és tevékenységével kapcsolatos közérdekű információk megosztása. Szeretnének ugyanis bekapcsolódni a kommunikáció és média szakos diákok képzésébe, továbbá segíteni kívánják az egyetemen zajló tudományos munka nyilvánosságát. Bíznak benne, hogy a rádiós stúdiómunka lehetőségével élnek majd az egyetemisták, és aktívan alakítják majd az információs tartalmakat.

(A borítóképen: A rádióban is tanulhatnak a diákok az egyetem és a Csillagpont együttműködésének köszönhetően. Dr. Mátyás Lajos kuratóriumi elnök és dr. Horváth Zita rektor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában